Popovac kod Paraćina i Novi Pazar mesta sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji u prošloj godini

Ostavite komentar


  1. Дакле: Град Нови Пазар је ИНДУСТРИЈСКИ ГИГАНТ…?!? Још значи: да је Немачка доживео ела ИНДУСТРИЈСКИ КОЛАПС али ИМА чист ваздух?!? Да Вас питам: КО је шашав а КО зомби лобања???

  2. Posle dvadeset godina konačno neko da napiše o Popovcu.Spaljuju gume i sav medicinski otpad plus nešto nepoznato.Sve pohvale autoru teksta.

  3. Spaljivanjem guma oslobađa se nešto opasnije a to su hlorovani bifenoli koji su otrovni čak i.u vrlo malim koncentracijama.

  4. Prema Članu 19 iz Uredbe o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha (“Sl. gl. RS”, broj 11/10, 75/10 i 63/13) Republike Srbije, u 2020. godini granična vrednost izloženosti za suspendovane čestice PM2.5 iznosi 25 µg/m3, dok tolerantna vrednost iznosi 30 µg/m3.

  5. To je Cernobil Paracinske opstine,napuni nam groblja umiru ljudi vecinom od karcinomaa neka neko dodje i vidi kretanje njihovih cestica tesko Cupricanima i ovima iz Batinca i okolnih sela jer kosava vecinom od Buljana duva i na tamo nosi a i Jagodina mislim da je pod udarom!!!

Ostavite komentar


Klimatske promene

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.