Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 1Foto: M. S: / danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Zaječar u nedelju i tom prilikom obići će novoizgrađeni stadion “Kraljevica”.

Do sada su zvanične najave izostale, ali nezvanično se čulo da će obići novi stadion koji je nedavno izgrađen, što je sada potvrđeno.

Nezvanični izvori tvrde da će stadion biti prepun dece i oduševljenih građana, ali postoji jedan mali „sitničavi“ detalj – samo odabrani će moći prisustvovati ovom spektaklu, tvrdi naš izvor blizak vlastima.

Da li će odabrani biti oni koji su najglasnije skandirali „Vučiću, uz tebe smo” ili će privilegiju imati članovi njegove partije, ostaje da se vidi.

Nažalost, ranije obećanje o rekonstrukciji Srednjoškolskog centra ostalo je samo mrtvo slovo na papiru. Đaci su, umesto renoviranih učionica, juče protestovali ispred škole zbog hladnih radijatora.

Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 2
Foto: M. S. / Danas

Da li je rekonstrukcija škole odložena za drugo vreme jer će svi radnici biti angažovani na postavljanju crvenog tepiha do stadiona, takođe ostaje nepoznanica.

U gradu se krpe udarne rupe, ali ne zbog bezbednosti vozača već kako bi predsednik neometano stigao do stadiona. Takođe, asfaltirane su ulice posle 30 godina, ne zato što su ljudi gazili blato, već da bi se predsedniku omogućilo brže kretanje.

“Ma kakvi. Ovo se setili da mogu da dođu do stadiona. Poslednji put nam je ulica asfaltirana pre više od 30 godina. Ovo je strašno. Ostavili su samo blato”, ističe za Danas stanar ulice koja je pre par dana dobila asfalt.

Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 3
Foto: M. S. / Danas

U drugom delu Zaječara, naselju “Podliv” razbija se asfalt da bi se provukli kablovi za napajanje stadiona, tvrde meštani ovog naselja.

“Kanal koji kopaju za visoko naponski kabl urušiće ulicu. Ivičnjaci su popadali. Nezvanično, treba da se povežu trafo stanica u Kotlijevcu i Oskoruši za potrebe snabdevanja stadiona strujom 35.000 W. Radovi se odvijaju van građevinske sezone”, tvrdi jedan meštanin naselja Podliv.

Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 4
Foto: M. S. / Danas

Uoči dolaska, na ulazu u Zaječar iz strane Knjaževca osvanuo je grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati”. Postavlja se pitanje je da li će vojsku činiti oni koji su ga crtali ili pak Vučićeve partijske kolege.

Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 5
Foto: M. S. / Danas

Nelogičnosti i obećanja su se toliko nagomilali da se jedna od bandera u gradu iskrivila od tuge gledajući stadion od 30 miliona evra. Nažalost, za popravku bandere nema para.

“Tako da, draga bandero, moraćeš još neko vreme tužno da posmatraš grandiozni stadion izdaleka”, kaže jedan prolaznik koga smo zatekli.

Sreća je što predsednik Vučić ostaje kratko, kako naši izvori tvrde. Da ostaje duže možda bi posetio Grlište, gde su pre par dana “kao” sređivali put, a sve se svelo na krpljenje udarnih rupa.

Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 6
Foto: M. S. / Danas

Videćemo da li će postaviti i kamen temeljac za Muzej roka, koji je najavljen pre par godina. Ako ne stigne to, možda uspe da postavi kamen temeljac bar za novu fabriku koju je isto pre par godina najavio.

Od industrijske zone zapad, ostao je samo asfalt i putevi bez cilja. Deo je čak počeo i da se raspada – kao i obećanje, baš onako kako se u Zaječaru godinama radi.

Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 7
Foto: M. S. / Zajecar

Ničićeve pristalice već maštaju o grandioznom vatrometu koji će osvetliti nebo i koji je njegova lična karta, ali svi se pitaju da li će to biti samo u njihovim snovima ili će zaista biti deo programa.

Ipak, postoji i jedna mala razlika u odnosu na Severnu Koreju kako se organizuju ovakvi događaji. U gradu na Timoku umesto vojne parade, verovatno će se održati fudbalska utakmica.

Da li će predsednik Vučić ići do kraja i sam istrčati na teren ili će se zadovoljiti posmatranjem sa tribina, dok gledaoce “driblaju” Ničić i Ristović – ostaje da se vidi.

U svakom slučaju, ne propustite ovu nezaboravnu feštu koju će definitivno obeležiti Zaječar i učiniti da svi zaborave na svakodnevne probleme, barem na jedan dan. Jer, kao što kažu, otvaranje stadiona u Zaječaru će biti „događaj“ koji će se pamtiti – kao u Severnoj Koreji, ali sa više fudbala i manje vojničkih marševa!

Grafiti, asfaltiranje, bušenje, neispunjena obećanja i kriva bandera: Šta će predsednika Vučića dočekati u Zaječaru prilikom otvaranja novog stadiona (FOTO) 8
Foto: M. S. / Danas

Možda i aplauz bude duži od posete! Do nedelje!

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari