Aleksić: Kosovo je cena Vučićevog opstanka na vlasti 1foto FoNet Ana Paunković

Bojim se da je Kosovo cena opstanka na vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je danas za N1 predsednik Narodnog pokreta Srbija Miroslav Aleksić, koji dodaje da ako je Evropi bitno tako da razgovara sa Srbijom, onda društvo ostaje samo da se izbori za sebe.

Aleksić je rekao da je Vučić „sve predao, ostala je samo tapija na Kosovo“, uveren da kada se to završi, sledi i Republika Srpska.

Tako mi izgleda ova usiljena kampanja proslave Dana RS, rekao je on i ponovio da je važno da se stranke opozicije same izbore za volju građana Srbije.

Aleksić je, govoreći o novom protestu liste Srbija protiv nasilja 16. januara, na dan kada je ubijen političar sa Kosova Oliver Ivanović, rekao da će u toku dana biti održan sastanak i da će se šetnja najverovatnije završiti ispred Crkve svetog Marka.

Verovatno će govoriti i nosilac liste Marinika Tepić, rekao je on, najavljujući proteste i posle 16. januara.

Aleksić navodi i da Ministarstvo države uprave i lokalne samouprave „sada pere birački spisak, koji je do te mere kontaminiran“.

Pripremamo se za lokalne izbore koje dolaze, rekao je Aleksić, koji je uveren da će biti i ponovljenih izbora u Beogradu, ali uz zahtev da se „otvori birački spisak“.

Vlast može matematički da napravi vlast, ali krađa je utvrđena i oni su uhvaćeni. Njihova strategija je da se kaže da nema većine, ali suština je da se izbori ponište, uz sređivanje i otvaranje biračkih spiskova, rekao je Aleksić.

Upitan o potezima liste u slučaju konstitutivne sednice parlamenta, Aleksić je rekao da će se napraviti plan i radiće se najbolje i u interesu građana Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari