Ambasador Izraela: Verujem u potpuno sprovođenje sporazuma Beograda i Vašingtona

Jahel Vilan govori za Danas o odnosima dveju država, "selidbi" diplomatskih predstavništava iz Tel Aviva u Jerusalim i o Kosovu

Ostavite komentar


  1. Rezolucija UN jasna i ne dvismislenaAko ne poštujwte to ,praktično ukidate i 1244 rezoluciju.

    1. Можете ли да цитирајте члан те резолуције који је Израел наводно прекршио.

  2. Nešto ne razumem srpsku politiku? Srbija se obavezala da će preseliti svoju ambasadu u Jerusalim, a za uzvrat Izrael je priznao „srpsku južnu pokrajinu“! Očekivao bih ako je Izrael već bio priznao Kosovo, da povuće priznanje?!

    1. Ако се присетите, Љубо, био је то споразум 4 стране – Косова, Србије, Израела и Сједињених Држава.
      Признање Косова је чин којим Израел отвара простор Косову за отварање амбасаде у Јерусалиму (непризнате државе не могу да отварају амбасаде), и не односи се на Србију.
      Србија ће пак за премештање амбасаде добити од Сједињених Држава срадства за изградњу инфраструктуре (прави новац, а не празна обећања каква годинама добија из Москве).
      Ви можете ова два да спојите у једно, тј. да прогутате то онако како су Вам то у ДСС-ЈУЛ спаковали, али то Вам сигурно неће помоћи да ишта разумете…

  3. Sporazum iz Amerike je bio pucanj u noge, a premestanje abmsade u Jerusalem protiv Koga je ceo svet cak I Nova Americka administracija je pucanje u glavu pogotovo ako se jos uzme u obzir da su priznali Kosovo Mada I da nisu potez bio bio diplomatske samoubistvo

  4. Nakon priznanja albanske naci-mafijaske paradrzave na Kosovu, Srbija nije ni u kakvoj obavezi prema Izraelu. Naprotiv, gradjani Srbije ocekuju da ce Srbija uzvratiti Izraelu istom merom + kamata, kada je npr. Palestina u pitanju. Jasno je receno da preseljenje ambasade zavisi od odnosa Izraela prema Srbiji i srpskim interesima, Izrael je POGAZIO srpske interese i prijateljstvo tako da… Isto tako, ovakvi providni PR clanci ne pomazu ni malo na popularizaciji Izreala, bolje im je da budu u tisini.

  5. da srbija ima drzavnika zbog priznanja kosova,povukao bi ambasadora iz tel aviva a izraelskog poslao kuci.jevreji oteli zemlju palestincima i na tudoj zemlji prave glavni grad.otimaju zemlju od srbije i pricaju o laznom prijateljstvu.ne trebaju narodu srbije takvi prijatelji,niti njihov ambasador.uzicanina za predsednika srbije,jer su uzicani isterali jevreje iz svog grada.kad procitate jevrejske nepisane i pisane zakone,sve ce vam biti jasno.

    1. Ма, немој, Миле?!
      Ко’ што су Албанци „отели нашу“ на Косову, је л’ да?…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.