Amfilohije: Hvala Vučiću na dobroj volji, ali neka novac ode na Kosovo

Ostavite komentar


  1. Nije prvi put da moramo da izdrzimo… Preci su nam više trpeli. Da vidimo od čega smo napravljeni.

  2. Amfilohije ce biti u pravu kada autohtona CPC (Crnogorska pravoslavna crkva) bude samostalna u svojjoj drzavi. Sve ostalo je samo demagogija i ocuvanje onoga sto nije njegovo.

  3. Vučić će te pare da preda svojoj mafiji, koja osim što neki ordiniraju u Beogradu, centrala im je u Kosovskoj Mitrovici. Vučić okupirao Srtbiju, a Vi bi da savladate Đukanovića pored NATO pakta! „Malo morgen“, kako bi rekao vaš miljenik Slobodan Milošević.

  4. Retki su ljudi poput Mitropolita Crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovica. Divim se njegovoj posvecenosti, odanosti i spremnosti da istraje, do kraja, u borbi za veru i svetinje, kao i za ocuvanje identiteta naroda, koga neki pokusavaju da izbrisu, sa njegovih etnickih prostora, preobracanjem u nesto drugo, u nesto sto nikada nisu bili, na nacin koji su neke, jos vece sile, vec pokusavale, sto je vanvremenski Petar Petrovic Njegos lepo elaborirao i opisao u „Gorskom vijencu“. Negde procitah divne misli ovekovecene u nekoliko recenica, na koje me podseca sadasnja situacija u Crnoj Gori:
    „Kad si 500 godina pod Turcima a ne poturcis se,
    Kad ti je trpeza prazna a dusa ti je puna,
    Kad ti je kuca mala, a puna ti je dece,
    Kada ti je post bitniji od gozbe,
    Kada volis Boga vise nego sto se plasis smrti,
    Nebeski narod, nekad smo bili“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.