Brnabić: Boreljovi navodi o poricanju genocida nisu upućeni direktno Srbiji 1Foto: BETAPHOTO/European Council/MO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom.

Brnabić: Svi istakli značaj referenduma

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da su tokom sastanaka sa evropskim zvaničnicima svi čestitali na rezultatima referenduma o ustavnim promenama i istakli njihov značaj za reforme u oblasti vladavine prava.

Upitana o navodima visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepa Borelja o poricanju genocida, Brnabić je rekla da to nije čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji.

„Nismo na sastancima direktno razgovarali o tome, ja to nisam čula kao nešto što je upućeno direktno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju i deo evropskih vrednosti, kao nešto što je važno za čitav Zapadni Balkan, a ne kao nešto što je upućeno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome“, kazala je Brnabić.

Govoreći o sastanku sa novom predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom i o njenom stavu o proširenju EU, rekla je da je on u saglasnosti sa stavom Evropske komisije da je agenda proširenja jedna od najvažnijih stvari.

Brnabić je rekla da odnos prema Srbiji pokazuje i to što je prvi zvanični sastanak Mecole u Briselu otkako je postala predsednica Evropskog parlamenta bio sa našom delegacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari