Ana Oreg traži odgovore od gradonačelnika Novog Sada 1foto: PSG, zvanična fotografija

Poslanica Pokreta slobodnih građana (PSG) Ana Oreg zatražila je od gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da podeli svoja saznanja o sudbini zgrade Skupštine Vojvodine, jer to očekuje celokupna javnost Novog Sada, saopštila je danas ta organizacija.

Ona, u otvorenom pismu Đuriću, traži da odgovori da li su gradske vlasti odobrile gradnju garaže pored zgrade Skupštine Vojvodine uprkos tome što su, kako tvrde investitori, oštećenja zgrade bila predviđena i očekivana.

Ukoliko jesu, jasno vam je da se neko u upravi grada kockao sa sudbinom ovog objekta koji je pod zaštitom države i jedan je od ključnih novosadskih toponima, navela je Oreg i upitala ko je taj i da li će zbog toga odgovarati.

Ukoliko grad nije bio obavešten o tome da su u procesu građenja garaže moguća oštećenja i da je čak očekivano da do njih dođe – da li to znači da je investitor te činjenice prikrio? Opet se postavlja pitanje odgovornosti, istakla je Oreg.

Ona je zatražila i da Đurić odgovori šta tačno piše u rešenju koje je izdala Gradska građevinska inspekcije, a tiče se zabrane korišćenja dela zgrade Skupštine Vojvodine i da li on potvrđuje tvrdnje investitora da se radi o manjim i predviđenim oštećenjima ili rešenje potvrđuje izjave zaposlenih u zgradi koji upućuju na znatno veća oštećenja.

Imate li procenu koliko će da košta da se nastala oštećenja otklone i da li je to uopšte moguće? Da li će neko, i ko, odgovarati zbog toga što je oštećena zgradu koja je pod zaštitom države kao spomenik kulture, upitala je Oreg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari