U 2015. Srbiju i njene građane očekuju brojni izazovi. Istovremeno, prema najavama aktuelnih čelnika još iz predizborne kampanje, godina koja je upravo počela mogla bi biti – godina preokreta, i to ka boljem. Da li će tako i biti? Neke od članova Vlade Srbije smo pitali šta žele građanima, kao i čitaocima Danasa…

Zorana Mihajlović

ministarka saobraćaja

Da su zauvek za nama dani poniženja, kada smo od šaltera do šaltera skupljali papire kao da su od suvog zlata. E, zato želim da počnemo svi da se menjamo, od vlasti do građana, kako bismo živeli ponosni u našoj Srbiji, kako bismo nove godine dočekivali u sreći i veselju.

Kori Udovički

ministarka državne uprave i lokalne samouprave

Svim čitaocima lista Danas želim srećne novogodišnje i božićne praznike i da ove praznične dane provedu u zdravlju, miru i porodičnoj sreći. Neka nam svima 2015. bude godina u kojoj ćemo nanizati uspehe i u kojoj ćemo se još snažnije boriti sa izazovima koji su pred nama. Svim zaposlenima u listu Danas želim da nastave da se bore za istinu, slobodu reči i demokratiju, da ostanu verni svojim idealima, da nastave da pružaju društvu aktuelnu i pouzdanu informaciju o zbivanjima u zemlji i svetu. Novinarskoj ekipi Danasa želim još više stvaralačke energije i nadahnuća, novih novinarskih uspeha i otkrića.

Bratislav Gašić

ministar odbrane

Za nama je teška, ali uspešna godina. Čitaocima Danasa, baš kao i građanima Srbije, poručujem da sam uveren da će naredna 2015. biti godina uspeha, sreće i dobrog zdravlja. Vama i vašim porodicama čestitam novogodišnje i božićne praznike.

Jadranka Joksimović

ministarka zadužena za evropske integracije

Svima nama u Srbiji želim da u 2015. godini pokažemo odgovornost prema stvaranju uslova za bolju budućnost. Ona ne dolazi sama od sebe i zato bih želela da svi razumemo da su vredan rad, poštenje, obrazovanje i tolerancija najvažniji za napredak i pojedinca i društva. Ali, svim građanima pre svega želim dobro zdravlje i ličnu sreću.

Vanja Udovičić

ministar omladine i sporta

Ovo je bila rekordna godina po broju osvojenih medalja. Naši sportisti su naciju učinili ponosnom. Želim svima da u 2015. u svojim privatnim životima osvoje svoje medalje i da svoju porodicu učine srećnom, zadovoljnom i ponosnom.

Nikola Selaković

ministar pravde

Godina koja je na izmaku bila je teška i puna izazova. Napravljeni su prvi koraci u suštinskim reformama našeg društva, a koji će, siguran sam, u godinama koje dolaze vratiti Srbiju na put napretka i ponovo je postaviti na zdrave noge. Najvažnija podrška na tom putu jeste poverenje građana, koje pozivam da istraju, jer samo zajedničkim radom i trudom možemo učiniti Srbiju zemljom na koju ćemo svi biti ponosni. Svim građanima čestitam novogodišnje i božićne praznike i želim dobro zdravlje, radost i napredak na svim životnim poljima.

Maja Gojković

predsednica Skupštine Srbije

Građanima Srbije i čitaocima Danasa želim da 2015. godina donese više razumevanja, međusobnog poštovanja i tolerancije. Želim im zdravlja i sreće na ličnom planu i da nauče da uživaju u lepim i malim stvarima, koje se često neprimetno dešavaju oko nas, a u stvari čine život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari