Arifi: Razrešen sam funkcije predsednika opštine Preševo, od strane autoritarne vlasti u Beogradu 1Šćiprim Arifi Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi objavio je danas da je sinoć oko ponoći smenjen sa funkcije od strane „autoritarne vlasti Beograda“.

Nakon njegove smene postavljen je privremeni organ koji će obavljati funkciju predsednika do sledećih izbora za predsednika te opštine.

„Juče u ponoć autoritarna vlast u Beogradu, srpski i antialbanski režim, nastavljajući tradiciju (Slobodana) Miloševića iz 90-ih, nasilno me je otpustila sa funkcije predsednika opštine Preševo“, napisao je Arifi na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da je smena izvršena bez ikakve najave i zakonske procedure.

Kazao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić već neko vreme javno preti Albancima Preševske doline.

„Ovim antialbanskim rasističkim akcijama koje su nasleđe politike Miloševićevog režima, današnja Vučićeva Srbija već tri i više decenije dokazuje da Albance ne smatra ljudima, pa čak ni ravnopravnim građanima u Srbiji. Diskriminacija Albanaca je kontinuirana agenda politike Vučića i njegove proruske Srbije“, kazao je Arifi.

On je objavio i da prestaje da se bavi politikom u Preševu, i dodao da je o ovom aktu informisao međunarodne partnere SAD i EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari