Arsenijević: Što više Kurti govori na srpskom, to Srbi više batina dobijaju 1foto Aleksandar Roknić Danas

Obraćanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija na srpskom jeziku prvi je indikator pritiska na Srbe Kosovce, smatra predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević.

„I Vi i mi znamo da Vaše poruke na srpskom nisu poruke nama, već poruka međunarodnoj zajednici kao deo Vašeg komunikacionog kriznog menadžmenta. Kad god se po međunarodnim krugovima pokrene priča da vršite pritiske na Srbe, eto Vas da se pojavite sa video porukom na srpskom kojom želite da pokažete da navodno brinete o nama i kako ste navodno dovoljno otvoreni za komunikaciju sa nama na našem jeziku“, rekao je on.

Arsenijević je Kurtija zamolio da više ne govori na srpskom, jer se stiče utisak da „što više pričate na srpskom, to više batina dobijamo“.

Da će se tranzicija omogućiti tako što će dinarski primaoci otvoriti račun u evrima u kosovskoj banci.

Rekao je da se Kurti ili pravi nevešt ili ne zna sopstvene zakone, jer, kaže predsednik Srpske demokratije. Kako objašnjava na Kosovu postoje dve vrste dinarskih korisnika – privatna i pravna lica, u prvu spadaju penzioneri, zaposleni u srpskim institucija, studenti, a u drugu spadaju „institucije koje čekaju formiranje ZSO“ – fakulteti, bolnice, gazdinstva, narodne kuhinje…

„Niko od ovih korisnika, bilo da su privatna, bilo poslovna lica ne može da se prebaci na kosovski račun.

Kosovski premijer Aljbin Kurti obratio se video snimkom na srpskom jeziku u vezi nedavne odluke Centralne banke Kosova o zabrani dinara. Da će to učiniti najavio je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari