Biznismen i konsultant SNS Goran Vesić sigurno ulazi u privremeno veće u Beogradu, ali nije još odlučeno da li će se naći na čelu tog tela, koje će voditi prestonicu do gradskih izbora. U privremeni organ ulaze i Siniša Mali, savetnik prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, kao i jedan član kabineta Lazara Krstića, ministra finansija. Ko će od njih trojice biti predsednik trenutno je predmet razgovora i procena, a odluku će doneti Aleksandar Vučić, rečeno je Danasu u vrhu republičke vladajuće koalicije.

Kako saznajemo, LDP će dobiti mesto u privremenoj gradskoj upravi i to umesto DSS, za koji u vladajućoj koaliciji kažu da „već znaju“ da neće prihvatiti poziv da učestvuje u tom telu.

„Ceo proces, prema mojim saznanjima i zaključcima iz naših razgovora, biće okončan u narednih sedam dana. To znači da će u tom periodu privremeni organ početi s radom“, ocenjuje za Danas Nikola Nikodijević, sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS i verovatno budući član privremenog veća.

Nikodijević pozdravlja eventualnu odluku o ulasku LDP u privremeni organ, jer „to će radu tog tela dati neophodnu širinu i omogućiti da se posao obavlja još kvalitetnije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari