Bivši zvaničnik Pentagona: Dve godine do rešenja za Kosovo

Ostavite komentar


  1. U Srbiji je rec o Ustavu. I onom Referendumu kojim isti mora da se promeni, ako Amerikanci hoce da im Vucic prizna Ahtisaristan, ….
    Samo da im Vucic potraje jos te dve godine, … ocigledno nisu citali vesti iz Srbije zadnjih nekoliko nedelja, … ?!

    1. SRB je nastala 2006 kao krajni produkt raspada SFRJ. Istu tu SFRJ Kosovo je napustio jos 1999. Pa, otkud „ustav“ drzave Srbije sa tekstom od vremena kad drzavu SRB nije bilo.

      1. Otud prijatelju što postoji nešto što se zove pravni kontinuitet. „Kosovo“ pos tim imenom nije postojalo u SFRJ i nije je „napustilo“ jer 1999.-e nije postojala SFRJ niti je te godine bilo kakvo „Kosovo“ učinilo bilo šta. Ustavi SFRJ, SR SRBIJE, SRJ i republike Srbije kao pravne naslednice (još jedan vama stran termin očigledno) kao i rezolucija SB UN (koji isto vrv. nije postojao 99.-e) ne ostavljaju mogućnost da se autonomna pokrajina Kosovo i Metohija proglasi nezavisnom državom bez referenduma koji bi to potvrdio a koji se mora održati na celoj teritoriji republike Srbije. Tačka. Tako kaže zakon. Silom se može svašta naravno, samo to uvek ima rok trajanja. Kad sila prođe vraćamo se na zakon a on je ovde jasan svakom iole pravno pismenom.

  2. Kakav naslov, bivsi zvaniinik Pentagona a sadasnji zaposlenik u lobistickoj firmi povezanoj sa Bajdenom i Klinton drustvancetom i podmazanoj albanskim novcem.

  3. Optimalno rešenje je proterivanje ljudi sa njhovih vekovnih ognjišta. Već viđeno u Hrvatskoj i BiH.

  4. Albancima, naravno, svako postovanje i sva građanska prava u Srbiji, ali u ta prava ne ulazi dobijanje još jedne države, pored Albanije. Ukoliko je ovim njihovim sponzorima baš toliko stalalo, neka im oni daju državu od svoje teritorije, recimo u Teksasu, Bretanji ili Šlezvig-Holštajnu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.