Bocan-Harčenko: Ako Srbija želi, Rusija je spremna na nove aspekte u rešavanju Kosova

Ostavite komentar


    1. Nazalost ruska politika po pitanju Kosmeta se jos nije promenila i ako je Putin vec 21 godinu na vlasti. Jos se Rusi drze Jelcinovog resenja za Kosmet iz 1997.godine, koje je katastrofalno u koje se odlicno ugradio i Slobodan Milosevic, a profitira iskljucivo Bil Klinton, jelcinovi naslednici i Angela Merkel.
      Zasto Putin nema svoje resenje za Kosmet pravo je pitanje za Bocan Harcenka. Te izjave -podrzacemo sve ono sto Srbija smatra da je dobro za nju su se malo izlizale. Cini se da Rusima ovde odgovara ZAMRZNUT KONFLIKT da bi obuzdavala EU, dok istovremeno EU, GB i SAD non-stop raznim non-pejperima i sporazumima koje prema Srbiji ne postuju ni u jednoj tacki pokusavaju da nas nateraju na dobrovoljno priznanje nezavismosti Kosmeta, kako bi besplatno koristili nase rudno bogatstvo u izmestenim termoelekteanama iz Nemacke na Kosmet i drugim fabrikama, jer iz Eu ih isteruje regulativa tzv.zelene ekonomije koja predvidja da se do 2030.godine desetkuju ti zagadjivaci zivotne okoline. To je neiskreno partnerstvo, pa makar je i od jedne velike sile. Ipak su za Srbe Rusi oduvek bili posebni, jer smo Sloveni pravoslavci i uvek na meti istih neprijatelja.Zasto Rusi tako malo cene nase partnerstvo znaju samo oni. Ipak ono sto se nama desilo sa Kosmetom moze da se desi svakom, onda ce valjda bolje razumeti.

  1. Ista politika Rusije. Da skrene paznju Zapadu sa problema u Ukrajini – hajde malo da u vatru „ubacimo“ Kosovo. Na nasu zalost, sve je to jasno Zapadu, a da li je jasno Vucicu- zivi bili pa videli. Samo da Rusi odustanu pre…, a ne kao 1999.g. – nakon bombardovanja.

    1. @Milos Mijailovic

      Kako si izanalizirao situaciju, svaka cast. Ti si garant neki strucnjak, zar ne?

Ostavite komentar


Politika

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore 10

Đilas poziva deo opozicije da promeni odluku o izlasku na izbore

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će se uključivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vućića u izbornu kampanju za lokalne izbore nakon 16. maja "ponovo voditi funkcionerska kampanja" uz zloupotrebu državnih resursa i medija i pozvao sve koji su se opredelili za učešće na izborima da odustanu od te odluke.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.