Predsednik Vlade Vojvodine i dosadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izabran je u subotu za novog predsednika te partije, saopšteno je posle Izborne skupštine DS.

Na Izbornoj skupštini u beogradskom Centru „Sava“, za Pajtića je glasalo 1.461 od 2.774 delegata. Za dosadašnjeg predsednika Dragana Đilasa glasalo je 1.277 delegata. Oba kandidata navela su pre glasanja da neće napustiti DS.
Pajtić je izjavio da će svu svoju energiju, znanje i iskustvo usmeriti da partija bude jača, jer kada je DS jača i Srbija je jača.
– Ja ću svu svoju energiju, znanje i iskustvo usmeriti da DS bude jača, jer kad je DS jača i Srbija je jača“, kazao je Pajtić u Sava  centru, posle stranačke Izborne skusstine.
On je rekao da će dati svoj maksimum da se formira vlada u senci i  dodao da su se svi oni koji su nadali da će se stranka posle ovoga cepati grdno prevarili.
– Svi ste vi moji stranački prijatelji i pred svima nama je ozbiljan zadatak da oslobodimo Srbiju od vladavine Srpske napredne stranke – naveo je predsednik DS.
Delegati DS su birali i potpredsednike stranke, predsednika Političkog saveta, članove Glavnog i Nadzornog odbora, kao i Statutarne komisije, a usvojena je i Deklaracija DS-a o političkoj odgovornosti.
Ovo je bila druga vanredna izborna skupština u poslednje dve godine. Prva je održana nakon loših rezultata na izborima u novembru 2012, a druga se održala zbog pada na vanrednim parlamentarnim izborima održanim u martu ove godine.

Deklaracija o političkoj odgovornosti

Skupština Demokratske stranke usvojila je danas deklaraciju o političkoj odgovornosti kojim se pozivaju svi koju veruju da Srbija ima mogućnosti i energije da postane mesto u kojem je moguće izgraditi pravedniji, kulturniji i slobodniji život da im se pridruže.  „Danas smo suočeni sa dubokom krizom srpske privrede, društva i države koja se može savladati samo osmišljenim i pravednim ekonomskim reformama, podizanjem nivoa obrazovanja“, navedeno je i deklaraciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari