Pročitajte Vučevićev ekspoze u celini, ali i one od 2001. i vlade Zorana Đinđića 1Foto: FoNet/Peđa Vučković

Kandidat za premijera Miloš Vučević čitao je juče ekpoze vlade puna tri sata na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije sa samo jednom tačkom dnevnog reda, izborom nove vlade.

On je govorio između ostalog, o spoljnoj, bezebednosnoj, porodičnoj, ekonomskoj politici vlade, bazirajući planove na programu „Skok u budućnost 2027“ i „Ekspo 2027“.

Naveo je i da će najveći izazov novog kabineta biti odbrana suvereniteta, da će biti predloženo obavezno četvoromesečno služenje vojnog roka, ali i da će prioritet Vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana Srbije.

Vučević je poručio da članovi Vlade moraju da budu tim, da će morati uvek da budu spremni da čuvaju nacionalne i vitalne interese Srbije, a da je njegov prvi i jedini zahtev bespogovorna odanost otadžbini.

Rasprava u Skupštini  poslanika ušla je u drugi dan, a poslanici opozicije posebno su zamerili Vučeviću odnos prema ženama, Kosovu, Vojsci Srbije, izboru pojedinih kandidata za ministre i potpredsednike vlade poput liderke Zavetnika Milice Đurđević Stamenovski, Aleksandra Vulina ali i Nenada Popovića.

Ceo tekst ekspozea možete pogledati na ovom linku na kojem je skupštinski stenogram sa sednice 1. maja.

Vučević je dužinom čitanja ekpozea nadmašio svoju prethodnicu Anu Branabić, ali ne i Aleksandra Vučića.

Ukoliko želite da pročitate sve ekpozee koje su izneli tada kandidati za premijera Srbije od 2001. i Zorana Đinđića, to možete učiniti na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari