Brnabić: Od Nove godine prestanak zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, ostaje komisija

Ostavite komentar


  1. Ovo će biti kao ona trka za osvajanje zemlje nekada na Divljem Zapadu. Botovi, njihove porodice i ostali unapređeni šešeljoidi će svi bez ostatka dobiti državne poslove, samo zavisi kako će se u toj trci plasirati…

    1. Ne verujem. Onda je bilo zemlje za sve, bilo je samo pitanje ko će više zagrabiti za kraće vreme.
      Ali sada nema državne službice-ladovinice za sve, odnosno bara je definitivno premala za 700.000 SNS krokodila + koalicioni krokodili. Tako da mislim da će stvar više ličiti na onu igru muzičkih stolica: kad muzika stane, svi sedaju, ali nema stolica za sve, pa neko obavezno izvisi i ostane bez stolice!
      Tako će i sada biti, i možemo očekivati sve više razočaranih botova i jadikovanja „toliko sam učinio za Partiju, a kako mi vraćaju“. Uopšte me ne bi začudilo da se pojave sočinenija naslovljena „Ispovest jednog bota“ ili „Bio sam Vučićev bot“ sa vrlo detaljnim opisima koje su sve prljavštine radili!

    1. U Bajinoj Basti se neprekidno zaposljava u Opstinskoj samoupravi. Clanovi SNS-a, zene vozaca, radnika koji rade kod predsednika opstine u njegovoj firmi, sekretarice stranke vec odavno zaposlene za stalno…Njima ne treba uredba o zabrani zaposljavanja

      1. Isto je u Kraljevu, svi momci iz sela gde je rođen gradonačelnik su već u opštini, a pošto on predaje na kosovskom falultetu svi imaju već diplome, ,deca i žene privrednika po određenoj ceni obavezno primljene, drugovi julovci i socijalisti koji su učestvovali u mahinacijama i krađi glasova u eri Miloševića kao i njihova deca se zbrinjavaju jer je predsednik stranke SNS bivši julovac i socijalista. Svoju decu i rodbini obavezno od mupa, preko komunalne policije do opštine. Kakva crna zabrana. Po gradu se priča da su svi komunalni policajci od prošle sedmice visokoobrazovani. Lepa vest ,da se zna da te kažnjavaju viskoobrazovani policajci koji će preći u opštinu kao inspektori.

  2. Oni koji rade u državnoj upravi kažu da zapošljavanje nikad nije prestalo. Možda jeste malo smanjeno…ali naravno ne bilo kojih, samo naših! I ti samo ono trajno. Na određeno ih je zaposleno ihaaaaj i plata im je veća od onih koji su se tu ranije zatekli.

  3. Kontrola i broj će biti tačno toliko, da mogu političari da zaposle svoje sinove, rođake, kumove, ako do sada već to nisu uradili i to sve sa kupljenim diplomama!!!!.

  4. Konačno postajemo država razvoja i napretka.Aleksandra Vučića bi trebalo da postavimo za doživotnog predsednika, poštujem njegov rad, zalaganje.Srbija danas postaje jaka i napredna, i grđani Srbije mogu da očekuju veći standard.

    1. Da se ti posvetiš onome na šta ukazuje tvoje ime i maneš se politike. Sa ovim predlogom „doživotno“ , prešla si u večnost.

      1. I ne samo dozivotnog vec i posle smrti za post mortem Peredsednika Srbije i njenih buducih stanovnika Hedonske rase.

    2. Pa zar ima jos “ nezaposlenih “ narodnjka posle OSAM godina “ gazdovanja “ svim i svacim , sa masovnim odlaskom mladih u EU gde vas “ vodi “ AV sa sektom doduse u “ rikverc “ preko kinesko ruskih stepa ( nemaju auto puteve ) pored vec “ silnih “ novo otvorenih fabrika ( VW Srbija , sns kineski leteci automobili , fabrike cipova Mercedes i slicnih lupetanja )
      Jeste u pravu si ili ste “ hedona “ treba ga proglasiti za ( mada je vec ) za dozivotnog “ precednika “ ( kao onaj bravar sto se proglasio “ marsalom i tri puta “ narodnim herojem “ ) ali Aca “ nece “ to prihvatiti zbog skromnosti , lepog vaspitanja , casti , zelje da se vise brine o svojoj porodici jer deca brzo rastu i mnogo drugih “ humanih “ razloga

  5. Pa ova zabrana nuje vazila ni do sada za presvucene radikale u prisveti, javnim preduzecima i drzavnoj upravi. To sto su im radna mesta izmisljena, uz obavezu da stranci doniraju izmedju 5 i 10 odsto mesecnih primanja plus da salju po komandi nesuvisle komentare na tekstove i pamflete medija, ni po jada. Sustina je da su naknade za nerad i pripadnost sekti dobijali od nasih jadnih i opljackanih primanja. Sluzbe za saposljavanje su premestene u mesne i regionalne SNS kancelarije, a diplome svih nivoa se mogu podici ili kupiti na kioscima ili blagajnama megatrendova ili u slucaje ceda tetkinog u Kragujevcu. Uzgred: šta mislte koji je procenar Srbistanaca koji su čili za Jovanicu, GIM, Malog i doktorat, Krušik…..? A koliki je onih koji poznaju Mikija, Mimi Oro, kop je koga u Parovima i Zadruzi…? Srbijo medju ščjlivama

  6. Prevara naroda da će nešto biti normalno,ucenjivanje ,,ugovoraca,,da skupe što više sigurnih glasova za kastu na vlasti i napokon dobije stalno zaposlenje na državnim jaslama jes sa ,,noćnim školama,,i ,,ubrzanim obrazovanjem,,ne mogu nigde nego kod šefa koji potiče iz istog legla……

  7. Sada ce onaj drugi esalomn vladajuce sekte, koji ne verujem da zna latinicu, a tablicu mnozenja nikako dobiti posao u nekoj drzavnoj javnoj kuci, pardon preduzecu…
    Mi matori treba da odvedemo ovu mafiju pred sud, a mladima savetujem da odmah idu napolje, da ne gube vreme sa ovim olosem…

  8. Kakva zabrana? U opstinama nemaju stolica gde da sednu.
    Ocekujem do izbora da bude zaposleno svih milionclanova sns.

  9. Ovom izjavom je premijerka pokazala da je Srbija na pravom putu…upravo je premijerka svojevremeno komentarisala u kakvom je stanju javni sektor u Srbiji i da ce trebati vremena dok se ne odobri zaposljavanje u javnom sektoru…danas je pokazano da je Srbija na pravom putu i da tako treba da nastavi…

  10. Laž umotana u celofan. Nikada nije ni bilo zabrane „zapošljavanja“ u javnom sektoru. Vazda su zapošljavani samo „naši“ (čitaj: njihovi) ljudi. Za one koji imaju kičmu i ne pristaju na obmane režima zabrana će biti na snazi sve dotle dok AV bude sedeo na tronu srbskome.

  11. Xaxaxakao da je do sad i trajala. Znam troje ljudi koji su se zaposlili u protekle 3 godine na mestima koja ni ne treba da postoje a kamoli da zapošljava čoveka.

    1. Sjajna vest “ Dalibor – ka “ mada je Krusik vec prepun “ tavanasa “ sa clanskom kartom sns sekte koji se celo radno vreme kriju po tavanima i “ nadaju “ se platama ako im Gim i Tesic ( preko 7 miliona eura ) “ vrate dugove za osporucene , prodate i vec potrosene minibacacke mine .Vracanje dugova ne “ ide “ nikako pa “ budzet “ i solidarnost gradjana R . Srbije ce dobro doci ( bice velikih zahvaljivanja snns sekti i Aci sto im je “ dao “ nas novac od mog poreza a tvog Dalibor – ka sendvica )

  12. Srbija je postigla visok stepen razvoja u svim sektorima i to će svakako omogućiti nova radna mesta i nove šanse za zapošljavanje mladih ljudi.

  13. Kao da he do sada bill zabrane zaposljavanja. Samo je u informativnoj sluzbi Skupštine Srbije poslednjih godina zaosleno vise odoba,a u poslednja dva mese a I dve devojke. Po broju zaposlenih to bi mogla biti manja redakcija koja bi mogla da pokriva dogadjaje,a ne da belezi informacijs tipa-odrzan odnor Taj I Taj,bez sustinske informacijs.

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim 8

INTERVJU Miloš Jovanović: Nije protivnik toliko jak, koliko se deo opozicije pokazao nesolidnim

"Mi uvek hoćemo na izbore, ali ovo što se sprema u Beogradu 2. juna nisu izbori, već izborna krađa koja je već dokumentovana slučajem iz Male Krsne. U toj farsi koja se izvodi u režiji Aleksandra Vučića i Kristofera Hila zaista nemamo nameru da učestvujemo i da joj na bilo koji način dajemo legitimitet. Uostalom, nijedan od elementarnih uslova za koliko-toliko fer i poštene izbore nije ispunjen, niti više može biti, što zbog vremenskih okvira, što zbog nemogućnosti da se i dalje vrši pritisak na vlast, nakon sloma koalicije Srbija protv nasilja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.