Branislav Lečić: Vreme je za novu Terazijsku česmu

*Vučić i njegova "vrhuška" instrumentalizuju demokratiju *Opozicione stranke treba da usmere energiju mladih
Proslavljeni glumac i učesnik brojnih demonstracija o protestima mladih širom Srbije

Ostavite komentar


  1. I ja sam bio učesnik svih demonstracija u Srbiji u poslednjih 25 godina. I u ovima sam aktivan, podržavam decu zajedno na ulici skoro svaki dan. U većini se slažem sa stavovima G-dina Lečića sem u tome da političke stranke i pokreti treba da se uključe u ove proteste. Mislim da konačno treba da se izvede narodna, građanska revolucija, bez učešća političkih partija, jer su nas oni zaustavili da izguramo 96/97 do kraja, oni su rekli, sad smo dosta dobili, kraj, a mi smo bili spremni da protestujemo doživotno ako treba da skinemo Miloševića sa vlasti. Jednom konačno, do kraja bez sitnih ličnih interesa i duvanja u tuđu tikvu. Svi kao građani, dobrodošli, kao stranke, svi sikter… Za omladinu i budućnost Srbije….

  2. Vas sagovornik najbolje zna kako se usmerava energija mladih. Kao sto je u sredu 13. marta 1991. preusmerena i ugusena Plisana revolucija na Terazijskoj cesmi.

  3. Leka je imao svoji 5 minuta politicke slave i pokazao je sta zna i ume, svi smo provalili njegove prazne price.

  4. Kada se Lecic popeo na Terazijsku Cesmu, on je svojim beskrajnim monolozima i motivacionim dijalozima uveliko pridavio i ugasio studentski zar i resenost da se rezim jace pritisne. Posle te usluge sluzbama, dobio je sve vaznije uloge u svim vaznijim filmovima koji su snimljeni u to vreme. Kasnije, posle petog oktobra opet je imao svoja zaduzenja i svoju ulogu za koju je nagradjen ministarskom foteljom. Cim se stranke koje sve do poslednje kontrolise udba ukljuce u proteste, sve ce da propadne. Na kraju mozemo i smog Vucica da ocekujemo da se prikljuci mladima.

  5. Beli je odgovor Lecicu i svim predsednickim kandidatima koji su osvojili manje glasova od njega. Ni jedan ispod Belog nije ponudio ostavku sto samo govori o tome da im je samo stalo do politickih fotelja a mrznja prema Vucicu je jedina vizija koju su ponudili. Mladima bih porucio da se kroz institucije bore za svoja prava kroz legitimne predstavnike jer ce ulicnim protestima malo toga promeniti.

  6. Gospodin Lečić se uopšte nije proslavio tada na tim Terazijama. Kroz neki prsten, kao gatara, prizivao je Slobodana Miloševića, govoreći da je on "naše cveće/Sunce iz bašte, i da treba da se obrati studentima. Kada je DOS dobio vlast, taj isti Lečić postao je ministar kulture i uveo neke pojave protiv kojih se danas, tobože, buni: davanje projekata i novca prijateljima i samom sebi, postavljanje sopstvenih predstava na repertoare pozorišta. Vladan je tamo bio. I 1991, i 1992 i…i 2000.-te. Mladoj deci možete prodavati rog za sveću. Vladanu ne. Da rušim Vučića, da bih postavio LEčića? Pa, to je isto! Nemam vremena za to. I jedan i drugi, i VUčić i LEčić, bore se oko toga ko će da zaposedne naše strujomere i ko će da nas istera iz stanova. Bore se za komandnu poziciju nad izvršiteljima. Lečiću, pokrij se – POZORIŠNOM ZAVESOM. Vreme je!

  7. Bolji je glumac i "privatno i profesionalno", od tebi omiljenog amaterskog glumca i "privatno i profesionalno "..

Ostavite komentar


Politika

Irena Živković (SSP Bor): Vrhunac cinizma i neodgovornosti prema građanima postavljanje ekrana na kom možete videti da je vazduh u Boru odličan 10

Irena Živković (SSP Bor): Vrhunac cinizma i neodgovornosti prema građanima postavljanje ekrana na kom možete videti da je vazduh u Boru odličan

“Vrhunac cinizma i neodgovornosti prema građanima možemo videti ovih dana u Boru u kom je baš na vrhu Doma zdravlja, u kom sve veći broj ljudi dobija dijagnozu neke vrste maligniteta, postavljen ekran na kom možete videti da je vazduh u Boru odličan”, kaže Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, Irena Živković.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.