Brnabić i Zaev: Negovanje odnosa dveju zemalja 1Foto: Vlada Srbije / Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, razgovarala je danas, tokom Samita u Trstu, sa Zoranom Zaevim, predsednikom Vlade Makedonije.

Zaev je čestitao predsednici Vlade Srbije na imenovanju i naglasio spremnost Makedonije da sa Srbijom neguje dobre odnose, izrazivši želju da dve zemlje posebno rade na ekonomskom povezivanju.

Brnabić je predstavila uspeh koji je prethodna Vlada postigla u pokretanju ekonomskog rasta i veliki doprinos koji je dala u uspostavljanju regionalne stabilnosti. Ona je istakla da je Srbija posvećena daljem ubrzanju ekonomskog rasta i izrazila nameru Srbije da sarađuje sa svim partnerima i zemljama koje su izrazile želju za saradnjom na ravnopravnim osnovama.

Ekonomska saradnja zemalja Zapadnog Balkana pozitivno će uticati na političku stabilnost u regionu, koja je osnova za svaki dalji rast i napredovanje celog regiona. Premijerka je predstavila da mogućnosti za ekonomsko povezivanje zemalja vidi u digitalizaciji, osnaživanju IT sektora i jačanju start-ap i inovativne zjednice, što je ujedno snažna poruka za mlade, koji u tome vide svoju razvojnu šansu. Brnabić je posebno istakla značaj povezivanja lokalnih samouprava i infrastrukturno povezivanje zemalja Zapadnog Balkana.

Sastanku je prisustvovao i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.