Brnabić za Fajnenšel tajms: Srbija i Kosovo daleko od konačnog rešenja

Ostavite komentar


  1. Srbija pokusava da na miran i razuman nacin resi pitanje Kosova, ali ne i da prizna nezavisnost Kosova

  2. Svako malo pojedine države shvate da su pogrešile u priznavanju tzv. države Kosovo i povlače priznanje.

  3. Srbija cini sve kako b resila decenijski kosovski problem ali je Pristina ta koja ne zeli dijalog i konacno resenje za obe strane dijaloga.

  4. Davne 2008. nismo smeli da dozvolimo da Kosovo podtane nezavisno. Sada mozemo samo da razgovorima postignemo da se smanji broj zemalja koje su za nezavisno Kosovo. Trebace nam vremena i stpljenja.

    1. Izvesni Sekretar Srpske Radikalne Stranke iz tog vremena je posle toga pozatvarao sve srpske institucije na Severu Kosova da bi mu u Briselu dali vlast. Tako li se nedozvoljava nezavisnost Kosova?!

  5. Mozda sa sledecom generacijom politicara iz Pristine dijalogom dodjemo do resenja. Sa sadasnjim Albancima sa dugim cevima jako tesko cemo razgovarati

  6. Oni cine sve i pokusavaju otvorenim razgovorima o mogućoj razmeni teritorija u cilju postizanja sporazuma da rese problem Kosova nadam se da ce uspeti jer uporni pobedjuju.

  7. G-djice Premijerka, Kosovo je završena stvar, a Srbija može da negira još sto godina , a jedino rješenje je da pošalje vojsku kao 1912. ako može .

  8. Rešenje je da Srbija ponovo preuzme potpuni suverenitet nad delom svoje teritorije, a da svi strani elementi ga napuste. Nato će ako ne danas Kosmet napustiti za nekoliko godina, a onda će to pitanje da država Srbija u kratkom roku da reši na jedino ispravan način.

  9. Svaka država koja je imala sličan problem nije priznala Kosovo, ova vlada je na dobrom putu rešavanja ovog problema

  10. Samo mi nije jasno otkud to da Premijerka bilo sta komentarise o Kosovu, kad je rekla da ce se AV baviti time

  11. Verujem da cemo na kraju ipak imati neko kompromisno resenje koje ce odgovarati i Srbiji i Albaniji.

  12. Pandorinu kutiju su otvorili oni koji su dozvolili da Kosovo proglasi nezavisnost, bez saglasnosti Srbije.

  13. Ti ga Ana nećeš rešiti.Rešenje se ne nadzire još dugo vremena.Uostalom ko je taj koji će se odreći dela svoje države koji je Broz proglasio autonomijom.

  14. Srbija i Kosovo moraju da razgovaraju i dogovaraju, potreban nam je konsenzus i kompromis sa njima zbog nas samih. Bez resenja problema Kosova i Metohije nema napredka Srbije i nema većeg standarda za naše građane.

  15. Najbitnije.je da taj narod koji zivi na Kosovu, zivi u miru. Srbija je vise puta nudila kompromisno resenje ali odziv druge strane je bio negativan.

  16. Nažalost istina je da smo daleko od konačnog rešenja, ono se ni ne nazire. Evidentno je da se naša država trudi da nađe adekvatno rešenje prihvatljivo za obe strane, a sve u interesu našeg naroda tamo i uopšte napredovanja naše države koja je uslovljena pitanjem Kosova, ali Albanci ne sarađuju, kod njih nailazimo samo na zid i sabotažu, pitanje je koliko će im se još tolerisati takvo ponašanje. Bar svet može da vidi ko je ko sad, ko je negativac i necivilizovan u celoj ovoj priči.

  17. Mi smo tu da cekamo i da stavaramo prijatelje i ugled u svetu,da shvatimo da jedino hrabra politika mira moze da nas izvede na pravi put.

    1. Jasta. Tvoja Premijerka bas daje objasnjenje u Fajnensal Tajmsu gde nas je ta ‘hrabra politika mira’ posle 7 godina mirala …

  18. Jeste. Jos kada bi ste ti i drugar sa fotografije bili podjednako daleko od premijerske i predsednicke fotelje u koje godinama prdite i nista ne zavrsvate …

  19. Kakva razmena teritorija ? Cija je to ideja ? Jo je raspravljao o tome u Srbiji ? Ko je to pominjao u nepostojecem „unutrasnjem dijalogu“ ? Kako se vi na visokom drzavnickom mestu usudjujete da pominjete takve umobolne recenice? Ko vam je dao mandat da vi „razmenjujete teritorije“, nije to vasa niti vaseg sefa dedovina. Pitajte narod Srbije i konsultujte Ustav Srbije. Sta to vi hocete da razmenjujete. Nase za nase ? To je skandalozno i vi cete svi od reda morati kad tad da odgovarate pred ovim narodom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.