Brojne aktivnosti kosovskih ambasadora širom sveta sa ambasadorima zemalja koje su povukle priznanje Kosova (FOTO) 1Vlada Kosova Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Kosovski ambasadori širom sveta poslednjih dana održali su brojne sastanke sa ambasadorima zemalja koje su, kako je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana, povukle priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi Kosovo online.

Kako navode, šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari Ljilja na Tviteru je poslednjih dana obeveštavala javnost o sastancima kosovskih ambasadora sa ambasadorima zemalja koje su u poslednjem talasu povukle priznanje Kosova.

Ona je navela da su bilaterlni odnosi sa državama koje su priznale nezavisnost Kosova trajni.

„Još jedno otpriznanje je propalo. Gvineja Bisao potvrdila je dobre odnose sa Republikom Kosovo! Hvala ambasadoru Iljberu Krueziu na radu i predstavljanju Kosova na najbolji način“, poslednji je u nizu tvitova koji je Kusari Ljilja objavila.

Ona je naglasila da su Maldivi, Esvatini, Gabona i Libija takođe potvrdile da ostaju pri stavi da priznaju nezavisnost Kosova.

„Naša nezavisnost i naši bilateralni odnosi sa državama koje su priznale Kosovo su trajni. Sledeća potvrda dolazi od Esvatini i našeg ambasadora u Londonu“, poručila je Kusari Ljilja.

„Lepo je videti naše diplomate kako aktivno na dužnosti razotkrivaju uzastopne laži koje širi Srbija“, navela je ona u tvitu o sastanku ambasadora Kosova u Kanadi sa ambasadorom Gabona.

Ona je takođe u jednom od svojih tvitova istakla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „treba da se izvini svom narodu zbog izrečenih laži“.

„Još jedno poricanje velike laži o povlačenju priznanja Kosova, sada iz Libije. Aleksandar Vučić treba da se izvini svom narodu za laž i nikad se ne bavi ovim apsurdnim i primitivnim procesom! Kosovo je nezavisna, suverena država i takva će ostati zauvek“, poručila je Kusari Ljilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari