"Cena nije ista za sve birače": Policiji u Nišu prijavljena sumnja na kupovinu glasova 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Narodni poslanik i kandidat na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ Đorđe Stanković prijavio je Policijskoj upravi Niš sumnju da se u kol centru Srpske napredne stranke u Sportskom centru „Čair“ „kupuju glasovi“ za njenu listu na parlamentarnim izborima.

„Imamo saznanja da se u tom kol centru nalaze ljudi koji organizuju plaćanje glasova za listu SNS-a, a da birači koji su glasali dolaze da im se ‘na ruke’ isplati novac. Prema našim, još nepotvrđenim informacijama, cena plaćenog glasa za SNS listu je oko 9.000 dinara, mada nije za sve birače ista“, rekao je Stanković za Danas.

On je kazao da je tražio da policija dođe na lice mesta, kako bi proverila ovakva saznanja, ali da mu je rečeno da on mora da ode u Policijsku upravu i prijavi slučaj.

Advokatica Ana Eraković, koja je sa Stankovićem bila u policiji, precizirala je da su podneli prijavu zbog sumnje da u ovom kol centru SNS nepoznata lica vrše krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, iz člana 156 Krivičnog zakonika Srbije.

„Nakon naše prijave, policija o njoj obaveštava Osnovnog javnog tužioca, koji odlučuje šta će preduzeti. Sada čekamo njegovu odluku“, rekla je ona za naš medij.

Prema dostupnim informacijama, kol centar u Sportskom centru „Čair“ organizovala je agencija Maks stratedžik, koja je pred ove izbore telefonski „anketirala“ građane za koga će glasati.

Mediji su izvestili da su naprednjaci iz tog kol centra u „anketi“ proveravali da li će Nišlije glasati za tu stranku, a da su „anketari“ bili radnici gradskog javnog sektora, koji su takvu stranačku aktivnost obavljali u radno vreme.

Sportski centar Čair se povodom ovog kol centra nije javno oglasio, a agencija Maks stratedžik je Danasu uskratila odgovore na prosleđena pitanja u vezi sa njim.

Sve o današnjim izborima pratite u Danasovom BLOGU iz minuta u minut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari