Cipras: Zabrinut zbog zvukova nasilja

Nikolić je naglasio da je istrajnost Grčke u nepriznavanju Kosova znak da su odnosi dve zemlje mnogo prevazišli prijateljstvo i dostigli nivo bratskih
Grčki premijer u zvaničnoj poseti Beogradu

Ostavite komentar


  1. Vi koji cete i ovako lepu vest da kritikujete samo da vas pitam, u vreme vladavine onih koje podrzavate kada nam je neko dosao u medjunarodnu posetu? Bili smo zatvorena zemlja i za investicije i za dogovore, sporazume sa drugim zemljama. Bili smo crna ovca u svakoj prici. A pogledajte sada. Malo malo pa nam neko dolazi, ili nas zove u medjunarodnu posetu. Svaka ta poseta znaci otvorena po neka firma i samim tim i zaposljavanje. Budite zahvalni.

  2. Svi bi smo voleli da vidimo kako se poboljšava ekonomska i politička saradnja izmedju dve države i ovo je svakako jedan korak ka tome. Uvek smo imali korektan odnos prema Grčkoj, kao i oni prema nama tako da je dobro što održavamo prijateljske odnose sa njima. Pogotovo cenim što nas Grčka podržava oko statusa Kosova i mislim da je to jako bitno!

  3. Samo dobrom saradnjom mozemo da ocekujemo neki napredak. Srbija i Grcka treba da sardjuju sto vise kako bi napravili odlicne rezultate. Siguran sam da ce tako i biti.

  4. Da se ne vracamo istorijski u prvi ili drugi svetski rat. 1999. godine mnogi su pljuvali Grke kada su culi da je njihov brod bio usidren kod Crne Gore u svojstvu clana nato-a. Ali malo se pricalo o tome. Grcki admiral nije dao da nijedan avion poleti sa broda za sve to vreme. Zbog toga je dobio otkaz, ali je on kao i cela Grcka pokazao celom svetu sta znaci razum i prijateljstvo.

  5. Dobrodosao prijatelju i brate! Grcka je bratska zemlja i pruza nam pozitivnu podrsku kao i mi njima.

  6. Kada se uspostavi povezanost puteva olakšaće se razmena roba, dobara i usluga, a samim tim će se povećati vrednost razmene i BDP!

  7. Mi smo imali mnogo političara u Srbiji koji su želeli da rešavaju sva svetska pitanja, a nismo rešavali ni svoje. Nisam od onih da rešava tudje probleme, niti nas neko ne zove. Mi imamo dobre odnose sa Grčkom, mala smo zemlje da bismo preuzimali na sebe ulogu da rešavamo svetska pitanja, naglasio je Vučić odgovarajući na pitanje da li je bilo reči o ulozi Srbije u sporu Grčke i Makedonije. Srbija i Grčka moraju da rade na ekonomskom razvoju kako bi obe države ojačale privredu, proizvodnju i industriju.

  8. Srbija podržava učesće Grčke u Berlinskom procesu, jer je ona ključna zemlja na Balkanu i dobrodošla je da učestvuje u razgovorima o stabilnosti u regionu. Ovo je za našu državu jako važno da jedna prijateljska država se uključi u rešavanje klkjjučnih ekonomskih pitanja i rešavanja svih sporova na Balkanu. Ovo je velika stvar za Vladu i Predsednika Srbije.

  9. Nejasno nam je kako sa Grčkom Srbija ima ovako malu robnu razmenu u kojoj smo mi u debelom deficitu, zar ne mogu oni da prate ovako dobre političke odnose i da su iznad bar pola milijarde evra.

  10. Gospodine Cipras, dođite u Novi pa da vidite šta je "epicentar" nasilja. Vaš domaćin, naravno nije spomenuo ni to a ni "manastirski" voz kao sinonim za ogoljenu provokaciju.

  11. Posle popravke pruge verovatno će voz da juri do Soluna i da tamo stigne za 48 sati, što i nije tako loše. Sat brže, skoro kao te že ve, u "propaloj" Francuskoj. A za kanal nemam briga otkako je Toma diploma rekao bratu Kinezu za Tarabića proročanstvo da će doći žuti ljudi i piti vodu sa Morave. Solun na dohvat ruke i za brodove. Nije mi jasno šta Kremanac kaže za braću Makedonce. Kako da zaobiđemo Makedoniju, jer je poznato da ih Jelini ne mirišu. Da l da pitamo Bugare?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.