Da li je ministarka Dubravka Đedović taj „Kampaco“ kojeg je Vučić najavio da dovodi u EPS?

Ostavite komentar


  1. Pošto su se u medijima pojavile neistinite informacije, a od strane pojedinih zvaničnika i krajnje nekorektne i zlonamerne kvalifikacije o sednici Naučnog saveta JP EPS i rezultatima glasanja o usvojenom tekstu njegovog stava o predlogu Ministarstva rudarstva i energetike, a narocito u delu koji se odnosi na glasanje članova Saveta iz univerzitetske i naucno-istrazivacke zajednice, u nastavku evo činjenica o tome:
    Statistika glasanja samo za eksterni sastav Naucnog saveta:
    Od 24 stalna i 8 pridruženih članova (ukupno 32 eksterna clana) Naučnog saveta, glasalo je 18, znači većina, i to:
    14 za tekst kakav je predložen i usvojen,
    2 za, ali uz svoje predloge izmena teksta,
    2 je bilo uzdržano,
    niko protiv.
    Po titulama i funkcijama, od ovih 18 je:
    1 redovni član SANU i redovni profesor,
    1 dekan,
    3 prodekana,
    2 direktora tehničkih instituta,
    5 rukovodilaca inovativnih centara,
    5 uglednih profesora u penziji, uglavnom članovi Odbora SANU za energetiku i
    1 energetski ekspert, takodje član Odbora SANU za energetiku.
    Da podsetimo, od ukupno 67 članova Naučnog saveta, u radu hitne, vanredne, dopisne sednice, učestvovalo je njih 45. Do dostavljenog roka, 38 je glasalo za tekst Saopštenja sa predmetnim stavom, a još 2 glasa za predlog, primljena su posle isteka postavljenog roka. Ukupno 3 člana su glasala za, ali sa svojim amandmanima, 4 su bila uzdržana i niko protiv predloga.
    Takodje, u vezi sa nepotpunim i netacnim informacijama kojima pojedini zvanicnici pokusavaju da manipulisu, treba reci da su dekan i prodekan ETF koji su clanovi Naucnog saveta, obavestili EPS da nisu zbog obaveza stigli da pogledaju materijale i glasaju (ali jeste glasao, i to ZA, treci clan-predstavnik ETF), dekan Mašinskog fakulteta je obavestio predsednika Naucnog saveta da ne može da se izjasni na ovako formulisan tekst (znači, suzdrzao se), Tehnolosko-metalurski fakultet, po Odluci o formiranju Naucnog saveta, ni nema svog dekana i prodekana za saradnju s privredom kao stalne članove, ali ima jednog profesora i koleginicu iz Inovacionog centra kao pridruženi clanove i oboje su glasali ZA.
    Sekretar Naučnog saveta JP EPS,
    Dr Vladimir Šiljkut, dipl.inz.el,
    naučni saradnik i savetnik za poslovni sistem JP EPS

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.