Da li je priznavanje Kosova razlog za izmene Zakona o referendumu?

Izlaznost neće biti prepreka za odluku

Ostavite komentar


  1. Jovanović je u pravu, Ustav ne predviđa 50 % + 1 kao punovažnost Refarenduma već u članu 203 stav 8 kaže da je usvojeno ono za šta je glasala većina izašlih birala. To je uredu ako je na referendum izašlo više od polovine upisanih birača u birački spisak. Zakon o referendumu u članu 24 predviđa da je referendum validan ako na njega IZAĐE 50 % + 1 birač. Upravo ovo oni hoće da menjaju tako da će dozvoliti da o značajnom državnom pitanju odlučuje mali broj ljudi uglavnom njihovih pristalica.

    1. Ma neka menjaju sta god hoce, samo da se mrdne sa mrtve tacke. Kosovo je vec otislo, dokle da se lazemo?

      1. Najveca mana Srpskog naroda je laz, nije da vole laz ali laz je lakse progutati nego da kazu istinu, hajmo da mislimo dobro, sto ce da bude ako se Kosovo vrati u okvir Srbije, dali mislite da mozete da ponizete Albance vise (NE) ako to hocete onda pripremite se da Premijer bude Albanac, vise od 35% ministara budu Albanci, neki General vojske bude Albanac, a da ne pricam posle 20 godina kada vecina budu Albanci i Bosanci i ceo Sandjak ce se priduziti sa Albancima, Presevo i Bujanovac i Medvejda takodje, gde ce da bude Srbija mislite dva puta pre nego kazete Kosovo u sastav Srbije.

      1. Obrnuto postavljeno, za neko pitanje mora da izadje i glasa vecina gradjana, jer glasanje nije obavezno, a nije dnevna politika niti jedan izborni ciklus pa da vazi bilo kakva izlaznost…i za inicijativu za promenu ustava je potrebno minimim 150.000 ljudi, dakle vise za inicijativu, nego za uspeh glasanja, potpuna pravna nepismenost….ili nesto drugo? Nego sto je problem da za odluku izadje vecina stanovnika i glasa?

    2. Referendum o Kosovu ili pravilnije Kosmetu je bio 1389.A ovim velikoizdajnicima sudice Bog Svetoga Save i Istorija

  2. Dojcilo sve si u pravu! Najveca nebuloza je da ukoliko inivikativa za izmenu Ustava ide od gradjana mora da je predlozi 150.000 ljudi, a dovoljno je da glasa i 1!!! Ovo je naravno hipoteticki moguce, i zato je besmisleno, uostalom kao i to sto je Ruzic ministar. Ceo zivot mu gradjani Srbije obezbedjuju platu, i zato smo i tu gde jesmo. Sustina je u Kosmetu i ovako hrabri i neponovljiviv, najuspesniji u istoriji, Vucic, planira da ga resi. Kao najveca kukavica…zato mu izgleda nije bilo dobro…na dan glasanja u skupstine ce da objave da mu je jos gore…kakva izmena u bojkotovanoj skupstini isred DIJALOGA O IZBORNIM USLOVIMA! Pa ko je ovan….pvan je!

  3. Razlog za izmene Zakona o referendumu nije poznat ali je sigurno vezan za Vučićevu inicijativu a radi njegovog ostanka na vlasti .

  4. Ако је већ тако да је дошло златно доба, а јесте, укинути, Уставом, изборе. ЊЕГА прогласити за Бога јер је мало да оваква громада буде тричави доживотни преЦедник. Остају нам големе паре које можемо да искористимо и направимо девет стадиона. А, народ, нека, ужива, у плодовима благостања. Мало чекаш за операцију, али, не може све одједном.

  5. Da izdamo one Srbe koji su ostali tamo? Da izdamo monahinje, monahe, svetinje i svetitelje? Da izvrsimo kolektivno duhovno samoubistvo? Ne hvala, ja sam Srbin! Necu vam ovde izneti sta sam u stanju da uradim za otadzbinu, decu svoju i kosti mojih praroditelja, ali neka svako za sebe razmisli ko je, sta je, sta mu je zivotni pokretac. Zivela Srbija!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.