Da li je Rusija zaista uvek bila uz Srbiju?

Ostavite komentar


  1. Da, Zbog objektivnosti ovog članka, kada se govori od odnosu Rusija – Srbija, treba reci da je 90-tih Predsednik Rusije bio Boris Jelcin a Ministar spoljnih poslova Andrej Kozirjev, gadjanin SAD koji živi u Mjamuju, Florida.

  2. Preskočili ste naoružavanje Hrvatske od strane Rusije uoči „Oluje“. Prevedeno – Krajina je uništavana ruskim oružjem i NATO logistikom. Između ostalog, Rusija im je prodala i sistem S-300. Toliko o „braći“.

  3. Nije bitno da li je Rusija nama uvela sankcije, već zašto su nama te sankcije bile uvedene. Trebalo bi ponovo pročitati članak i uočiti sličnosti između trenutnog rata i ratova na „našim“ prostorima

  4. Valjalo bi pomenuti i jedan primer iz prošlosti, i to Sanstefanski sporazum (1878) između Rusije i Bugarske, po kojem se Bugarska prostirala na zapad sve do Niša. Otuda bugarski lingvisti i danas na dijalektološkim kartama kao bugarske označavaju sve govore u Srbiji od srpsko-bugarske granice do Velike i Južne Morave.

  5. @SIN LOVCA MEDVEDE… Ma bravo, shodno tome nisu ni Rusi podržavali Srbiju već SR Jugoslaviju i Kosovo uokviru nje.

  6. Dobro, Danas, ovoga svega sam ja svesan… Zašti niste ranije pisali/podsećali na to? Ruski plaćenici rovare po Srbiji a nezavisni novinari ćute. Uzgred, ja bih podigao optužnicu i istragu protiv Vulina, zbog dejstvovanja u korist druge države sa pozicije javnog funkcionera.

  7. Da,da,sve je ovde više nego jasno.Više su krivi oni što nisu sprečili bombardovanje „99-te,doduše,bez odluke Saveta bezbednosti,nego oni koji su nas bombardovali!

  8. Sanstefanski ugovor su diktirali rusi Turcima, a revidiran je na Berlinskom kongresu koje su izvršili Francuska i Britanija, te je Srbija dobila toplički, vranjski,pirotski i ceo niški okrug.

  9. Nadam se da je odluka Srbije da bude neutralna zato što je to ekonomski interes Srbije da preživi ovu krizu…

  10. Treba biti jasan i reč: Rusija fleda samo svoj interes, i nije nikome prijateljski nastrojena ni bila nit če bit točka.

  11. Jedna vrlo zanimljiva emisija je bila pre par godina o prvom svetskom ratu.Italijani su nama najvise pomogli ali cenjeni veliki kralj je insistirao da to budu Francuzi.Svaki metak svaki zavoj smo platili prijateljima kralj nije dao to da se pominje jer je on voleo Francuze.Nesto slično je i sa Rusima.

  12. Bravo Danas, dobra analiza. Aj sad se potrudite pa nam ovako hronoloski izlistajte odnose sa zapadom, neutralnosti i objaktivnosti radi. Pa se onda isto zapitajte sta cemo mi na strani takvih eventualno sutra, a protiv Rusa.

  13. Ne mogu ni da citam ovo, samo se nerviram, placenici bas zele da nas posvadjaju sa Rusima!

  14. Zasto se u tekstu najgora teroristicka organizacija OVK naziva gerilskim pokretom ? Radio Slobodna Evropa treba da promeni ime u Radio Americki Vazal !!!

  15. gerilska OVK ? Pa uz svo dužno poštovanje koje i ja Vama odajem na obojenom ali i u takvoj priči jednoj od najprofesionalnih novinarskih ekipa ove izjave služe u svrhu zatupljivanja i imajte i vi dužno poštovanje prema nama.
    ja se slažem sa člankom da Rusija drži svoj ispred interesa Srbije ali moje je ubedjenje da su i će nam biti pouzdaniji partner nego USA i UK a priča o evroientegracijama postaje sprdnja i isto ie važna kao .. metro u Beogradu za gerilu ? niko nije editovao članak ? ili da nadjemo Če-a u Urti,Ači-uju i tim slobodarskim dušama

  16. Da, Rusija je uvek bila uz Srbiju, ali ne i uz drugo Srbijanaca.
    Tako da možete slobodno da se hvalite da Rusija nije nikad bila uz vas

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.