Dačić: Gest važniji od reči

Ostavite komentar


  1. Sigurno da su Dacicev ratni SPS kao i "umivenih" radikala i ostalih patrotskih
    snaga za "mir koji nema alternative" jer dzebane /municije/ vise nema u ratovima u kojima Srbija nije ucestvovala. Od shizofrene politike "patriota" iz SPS-a i radikala ostao im je jedino ratni plen u susednoj Bosni "republika srpsko/sumska" etnicki ociscena od drugih naroda -Bosnjaka u prvom redu, koja ne sluzi na cast nijednom cestitom i postenom gradjanu Beograda i Srbije. I naravno tu je i Dacicev zavicaj sada samostalna republika Kosovo koje je steklo samostalnost zbog "miroljubive politike" SPS prema tamosnjim albancima i u koje ni ministar Daca sada ne moze uci bez pasosa. Makedonija ovde samo sluzi za podizanje prasine od pihtija poput Dacica.

  2. Besmislice radi odrzanja Dacica i kompanije na vlasti. Lazni patriotizam i briga za Kosovo koje je odavno otislo u nezavisnost, samo to Beograd nece da vidi po oprobanom sistemu "carevog novog odela". Uz sve to ide i ovdasnji specijalitet a to je proizvodnja problema izvan Srbije, kako bi se ovde skrenula paznja neukog naroda sa praznih novcanika i frizidera. Kao u onom vicu: "Hocete da jedete a otimaju nam Kosovo, hocete platu i ljudska prava a otimaju nam teritoriju …"

  3. Dacic ima sada sansu da na delu p[okaze svoju odlucnost I principijelnost. Ukoliko Francuska ne izruci haradinaja Srbiji onda Dacic mora da primeni reciprocitet prema toj zemlji I to onaj isti reciprocitet za koji se zalaze kada su u pitanju Hrvatska, makedonija I Crna Gora. U suprotnom potvrdice da je ona jedan folirant I jeftini populista koji rusi vec uspoostavljene odnose medju bivsim republikama. Principijelnost mora da se primeni prema svima jer se Srbija nikada nije saginjala. Takodje, ovaj princip reciprociteta definitivno mora da se primeni prema Rusiji koja godinama odbija nase zahteve za izrucenje Mire Markovic kao I ranije prema B. Karicu. Dacicu sada ti se pojavila sansa da pokazes I potvrdis svoju principijelnost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.