Dačić: Mi branili Evropu na Kosovu, a Evropa ga priznala

Ostavite komentar


  1. 1981. godine , za Vas je Evropa bila do Trsta…A politika stvaranja SAO je takodje bila u svrhu odbrane Evrope balkanskim sredstvima…??? E dodje vreme sve se preokrene!!! Uvezbavajte ovu pesmu…!!! Po srpski : Koji vetar duva…???

  2. Tako je. Mi se saginjati necemo. Ako treba jescemo korijenje. Sto jes jes najbolji je SPS. Zaokruzite Ne.

  3. Kakvu bre Evropu vi branili? Osmanaga na turskom i vrc vrc…naši na Kosovu su ništa, nule, jad i beda spram vojničine, ljudeskare Murata i ostala ponižavanja ovog napaćenog naroda pred silnicima iz Turske. Pokri se ušima i ćuti.

  4. Jedan dan peva Turskom predsedniku na uvo a drugi dan priča kako je branio Evropu od njih. Kakav lik! Hahahahaha

  5. Neka nam sada nasa premijerka objasni da li je ovo covek koji nas vodi u Evropu? I to ne samo kao clan vlade, vec ministar inostranih poslova. Nema dana kada ne popljuje ili EU ili SAD, dok za Rusiju i SVE druge totalitarne drzave ima samo reci hvale. I hoce li ga SMENITI zato sto ne podrzava vladu?

  6. Politicar modernih shvatanja, svaka cast.
    Valjda nas je ta Evropa namerno tamo naselila pre dolaska Turaka, da ih branimo… Svasta.

  7. Kada su Turci krenuli na Evropu, protiv njih su se zajedno sa Srbima borili i odredi Bugara ,Vlaha,Čeha,Bosanaca(vodio ih Vlatko Vuković),Hrvata(vođa Ivan Paližna),Mađara,Poljaka…tako da se ne može govoriti isključivo o vojsci Srba već je to pre bila koalicija Hrišćana. Dačić to vrlo dobro zna samo što voli da ignoriše ili izvrće činjenice.A neće da pomene da su i izvesni srpski velikaši(npr.Konstantin Dragaš) davali Turcima logističku, kao i pomoć u ljudstvu zarad sopstvenih interesa! Kosovski boj koji pominje srpski ministar inostranih dela je malo komplikovaniji nego što ga on opisuje !

  8. Čudi me kako ovaj pravednik,srpski ministar,nije pomenuo Balkanske ratove i odnos srpsko-crnogorske vojske prema albanskom stanovništvu,što je uključivalo masovna pogubljenja,masakriranje civilnog stanovništva,etničko čišćenje,pokrštavanje,progon…E,onda se "čudi" otkud ovakve neprijateljske reakcije Albanaca na poteze srpskih vlasti u novijoj istoriji.Ne pominje ni ukidanje ustavnih prava Autonomnih pokrajina, ni "antibirokratsku-jogurt-revoluciju" čiji je aktivni učesnik bio i on. Ovaj kameleon od političara sa pendžetiranim đonom (možda je stavio i blokeje) smatra srpske građane za zlatne ribice sa kratkoročnom memorijom!

  9. "Kada su Turci krenuli na Evropu, mi smo ratovali sa njima, imali smo Kosovski boj, izginuli tamo na Kosovu, branili smo Peštu i Beč, a oni su na kraju priznali Kosovo" Branili smo sebe, Ivice Dačiću! "sejaču" opasnih Poluistina." Branili smo Peštu i Beč" U jesen 1529-te, Sultan Sulejman i 150.000 Turaka pod zidinama Beča. U jesen 1689-te Kara Mustafa i 100.000 Turaka ponovo pokušava da osvoji Beč! Peštu su osvojili. U odbrani od Turaka Bečlijama je pomoć stigla iz: Poljske, Venecije, Saksonije, Litvanije i Bajerna. Turke su pod komandom Eugena Savojskog potisnuli na jug do Niša. Ključeve grada Niša su klečeći na kolenima Turci predali Austrijancima. Seoba Srba predvođena Arsenijem Čarnojevićem sledi nakon kontra napada turskog. Srbi beže u strahu od turske osvete. Severno od Dunava bili su na sigurnom. Mitrovica, Kuzmin, nazivi naselja srpskih na srpskoj zemlji na Kosovu. Nakon seobe i naseljavanja u Sremu ,Sremska Mitrovica Kuzmin. Istorija naroda kome si ti ministar nije ti jaka strana Ivice Dačiću!! Teško (je ) narodu kome si ti ministar, i biće mu još teže dok takvi imaju vlast. Bitku na Marici, ne pominješ, što tamo nismo odbranili sebe? Da jesmo (mogli smo) bitke na Kosovu polju ne bi bilo, pa ne bi smo "imali Kosovski boj, izginuli tamo na Kosovu, branili smo Peštu i Beč, a oni su na kraju priznali Kosovo" Neverovatno koji "Pametnjakovići" u Srbiji "ministruju". Neverovatno!!!

  10. Majko moja, ko se sve bavi politikom, ajd da se bavi, nego jedan od glavnih već godinama, i kao završio političke nauke, a nastupe ima ko baba Simana što reko drugi li koji sebe zove političarem. Koilo je smao žalosno ko nam vodi diplomatiju. Čovek ni engleski ne zna, najniže grane ikada. Ovi upropastiše sve, ali sve. Nikada niže nismo bili, sve su strli – obrazovanje, diplomatiju, medije…morala iako ga je lecka bilo, više nema, stida više nema, smao rialiti oko nas, i najniže pobude, svesno davljenje ono malo svetla što je ostalo…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.