Dačić: Nema para za ambasade u baltičkim zemljama

Ove tri izrazito antiruske i pro NATO orijentisane zemlje, prema rečima naših diplomatskih izvora, "zacementirale" su svoj stav da još uvek ne daju zeleno svetlo čak ni za izveštaj o skriningu
Srbija i dalje čeka izveštaj sa skrininga poglavlja 31 koje se odnosi na zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku EU

Ostavite komentar


  1. Bilo bi dobro da se malo pristedi negde drugde gde je veci interes politicara i njima bliskih ljudi pa da imamo ambasade u drzavama koje su se spasile bar privremeno ruske cizme i kojima ce,ne daj boze,trebati nas glas podrske.Necemo valjda biti stoka kao u slucaju Krima i Ukrajine.Ili nemamo para bas zato da bi sluzili velikim Rusima umesto podrske drzavama slicnim nama.

  2. Ali imamo i zadrzacemo vazne ambasade u Keniji /ambasador SPO/, Libiji /SPS/, Nigeriji /SPS/, Juznoj Koreji /LSV/, Angoli /SPS/, Kubi /SPS/, Argentini /DPS Crne Gore/, Kataru /SDP R.Ljajica/, Saudijskoj Arabiji /SDP Ljajica/, Kuvajtu /SPO/, Indoneziji /SPS/, Tunisu /G17/, Maroku /DS/, Norveskoj /SPS/, Finskoj /GSS-DS/. Otvoricemo u Gani, Tajlandu i Peruu

  3. Zahvaljujuci ovim drzavama Srbi su dobili nadimak-"mali Rusi".Novca nema jer se finansiraju Srbi u republici Kosovo a bogami i Srbi u entitetu drzave BiH.Zato stvaraju tenzije u ovim republikama.Glavno pitanje je samo dokle??A sto se tice Estonije,Letonije i Litvanije,zapamtili su "rusku cizmu" i pljacku,pa nije cudo sto su protiv Rusije.Srbija bi trebalo da se ugleda na ove drzave-barem sto se tice spoljne politike.

  4. "Nema para" za ambasade u tri balticke zemlje jer samostalnost ovih "istocnih ruskih pokrajina" nusu bile po volji caru Putinu.
    Srbija sa svojim patriotama iz SPS kao i rodoljubima iz "umivenih" radikala SNS se na svaki nacin trudi da pokaze da zasluzuje naziv ruske gubernije Stradije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.