Dačić: Nervoza zbog predloga o podeli Kosova

Ostavite komentar


  1. Koja ne rvoza, kod koga, pa ko tebe prvo uopšte nešto pita, niti si ti merodavan, pre svega kao predsednik SPS-a čija je politika izdajstva i dovela do ove izuzetno teške situacije.Kako god ako se bude odlučivalo prvo da se pita naš narod sa Kosova , i ovi koji su došli u Srbiju posle 99, i naravno u narod u celoj Srbiji, REFERENDUM !!!

  2. " kako da doрemo do rešenja kojim će sve strane biti nezadovoljne" ?! da li je moguce da je ovo izjavio?

  3. Sada ispade da je pravo resenje u stvari ono resenje kada niko tim istim resenjem nije zadovoljan?
    Bravo…aj““ skloni se!!!

  4. Eureka? Dačićeva "spasonosna" ideja o podeli i razgraničenju nije u skladu sa ustavom ali bi mogla da olakaša izbacivanje preambule i trasiranje puta do konačnog priznanja Kosova. Ideja je samo "pakovanje" ili "lepa prazna kutija" koju bi narod prihvatio a u suštini je pomoć Vučiću da uradi ono što mu je naloženo sa zapada.

  5. Zanimljivo je i to da su odjednom oni srpski političari, analitičari i NVO koji su zagovarali nezavisnu R.K. sada protiv Dačićeve ponude o razgraničenju na srpsko i albansko. Ja lično to gledam malčice drugačije – nije im računica da se kosovski čvor razreši već žele da i dalje krckaju Soroševe i Pacolijeve pare… A nije ni čudo – još od Čovića na ovamo kancelarija (ministarstvo) za KiM je uhljebljavala partijske kadrovike, isisavala ogromne pare a da se ni jedan progran sa KiM nije vratio ili integrisao. Već 18 godina izbegli sa KiM su zadnja rupa na svirali i zaštičenjiji su i psi lutalice od nas sa KiM. Kada smo došli na red da se penzionišemo shvatili smo da ni jednom Srbinu ma gde da je radio i primao ogromne plate nije upisan ni dan staža ni dinar doprinosa. Znači mojih 30 godina rada i po platnom spisku odbijenim doprinosima za PIO sada primam tzv zagarantovanu penziju. No to je samo jedan od problema. Problem je i to da smo morali da i ono malo sirotinje što smo imali na KiM morali da prodamo u bescenje (strašna je zabluda da smo mi Srbi sa KiM prodali Kosovo) da bi plaćali kirije (ja lično sam do sada platio beogradskim gazdaricama preko 40.000 evra) ili čak i za zaposlenje jer svi tvrde da smo prebogati. Rekao sam već – Albanci hoće čvrsto omeđenu teritoriju opasanu visokim zidovima (to je najveća greška Srba sa KiM što nisu dizali zidove oko svojih kuća i imanja pa ih je zavirivanje u srpsku avliju sa živinom, pečenjem rakije, prasadi, svadbe i slavlja sa lepim ženama koje nisu zabrađene u feredžu i zar i sa dimijama i suknjama do zemlje činilo ljubomornim i zavidnim. I još, srpski je seljak prodavao kravu i vola da decu školuje – albanski seljak je takođe prodavao krave i volove ali je kupovao zemlju i ulagao u nezavisnost.

  6. Kako će se dijeliti nešto čega nemaš. Pa i Rusa je 25 miliona ostalo izvan Rusije, sa disolucijom SSSR-a, pa kako bi se po nekoj istovjetnosti to trebalo rješavati. Političari sebi stvaraju uzaludan posao, umjesto da se bave ekonomskim pitanjima.

  7. Pitanje za ove što zagovaraju nekakav "referendum" : U vezi čega bi se on eventualno održao i kako bi glasilo referendumsko pitanje ? Tema bi verovatno bila neka problematika ostatka Srbije pošto kosovske Albance i vlasti u Prištini taj referendum nebi zanimao niti bi imao bilo kakav uticaj i posledicu po njih !

  8. Dve trecine Srba na Kosovu zivi u enlavama, samo trecina na severu Kosova. I sada ti ljudi iz englava treba da napuste svoje kuce i da idu u izbeglistvo, samo da bi Dacic ispao navodno veliki politicar koji je, eto, Srbiji obezbedio deo Kosova. Pa da nije tebe i SPS-a nikada ne bi ni doslo do otcepljenja Kosova!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.