Dačić: Opozicija u konfuziji, Obradović: Nov pokušaj odlaganja dijaloga o izborima

Ostavite komentar


  1. Gledao sam pre neki dan jedan intervju sa njime i frapiran sam da nije u stanju da sastavi dve prostoproširene rečenice. Kako se održava u politici?Čudo!

    1. .Obradocic. Jeremic i slicni nisu dostojni nikakvog poverenja gradjana.
      U dve reci imaju tri lazi i obmanjuju lakoverni narod.
      Narod mora naci pametnije i sposobnije
      kome treba dati svoje poverenje..

  2. da li VBA odredjuje ko je opozcija > ? Mozda ovo gradjanima deluje kao nekakav ,,,dijalog,,, ali odgovorno tvrdim da gospdin Obradovic instrukcije dobija iz VBA . sve se svodi na obmanu i gradjana i naroda ,

  3. Ljudi,čime se vi bavite?Kakav dijalog sa kradljivcima ne samo izbora,nego svega i svacega u Srbiji,decenijama.Radi se o ukidanju SRS,SNS i SPS za početak,lustracija pojedinaca u korupciji i kriminalu,da sudovi rade svoj posao lako i brzo.Lako ćemo za bilo kakve izbore,ako se izbaci uplitanje spolja i domaći izdajnici.kazne.

    1. Pre nego što kažete tako nešto, bilo bi dobro da prvo pogledate ko su najbogatiji ljudi u Srbiji. Realno nema ni jednog ko je u SNS ili SPS. Svi su iz nekih drugih stranaka. Proverite malo, treba biti realan i ako vam se neko ne dopada.

  4. Evo ja bih ovakvu platformu za pregovore sa političarsko-vladarskom kastom:

    1. Da se birački spisak poništi u celini celosti i da se napravi novi, u koji bi ušli isključivo građani koji hoće da glasaju 2022.

    2. Svi pripadnici političarsko-vladarske kaste se po automatizmu upisuju u spisak iz tačke 1, kao i svi koji su zaposleni u državnom ili paradržavnom sektoru.

    3. Građanima iz 1 i 2 ponudite da referendumski odluče kakav predstavnički sistem hoće: sadašnji partokratski tj sistem biranja partijskih lista, ili većinski sistem sa biranjem po imenu i prezimenu. A i ne morate.

    4. U isto vreme tj paralelno se u celini celosti poništavaju spiskovi poreskih obveznika, jer birački spisak je ujedno i spisak poreskih obveznika – ko bira, taj plaća za svoj izbor, jer niko ne treba da je obavezan da plaća za tuđ izbor.

    5. Nas ostale, van spiska 1 i 2 t.j. nas iz sirotinjskih kasti, od sada pa nadalje i ubuduće da ostavite na miru. Ako nam treba neka vaša „usluga“, platićemo je po cenovniku koji važi i za vas gospodu.
    Na primer, kad koristim autoput platiću putarinu, kad koristim javni prevoz kupiću kartu, kad mi zatreba sud, platiću sudsku taksu, ako hoću državno osiguranje (zdravstveno ili bilo koje) kupiću ga dobrovoljno, itd. itd.

    6. Kao znak dobre volje, mi iz sirotinskih kasti prihvatamo da vama iz političarsko vladarske kaste plaćamo danak od 10% od bruto zarade, i to u roku od 7 dana od kada tu zaradu primimo, samo da nas pustite da na miru živimo, radimo i svoju sreću gradimo..

    7. I mi od vas očekujemo znak dobre volje, na primer da će ovaj dogovor da se upiše u Ustav, zajedno sa opštim principima: da nema kriminalnog dela ako nema žrtve, i da niko nema pravo da propisuje moralnost.

    P.S. Ima mesta za još 3 predloga…

  5. Zašto ti Boško misliš da stranke koje su izašle na izbore nisu opozicija. Po meni je to malo bolesno. Ako je tako onda vlast nebi trebalo da razgovara sa van parlamentarnim strankama

    1. .Obradocic. Jeremic i slicni nisu dostojni nikakvog poverenja gradjana.
      U dve reci imaju tri lazi i obmanjuju lakoverni narod.
      Narod mora naci pametnije i sposobnije
      kome treba dati svoje poverenje..

  6. Nije mi jasan ovaj dijalog oko poštovanja zakona . Ja ne bi ništa pregovarao nego bi postavio ultimatum da Se postuje zakon. Ako ne onda bojkot, ulica i govnj… motka.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.