Dačić: Po Briselskom sporazumu Srbija mora biti obaveštena o akcijama na severu KiM

Ostavite komentar


  1. Oooo, debeli … konačno da čujemo bar nešto iz tog briselskog sporazuma !!??

    1. Ovo što priča Dača nije iz Briselskog sporazuma, bar sam ja tako razumeo iz uvodne rečenice podnaslova ove vesti. Lepo piše da je…… „obaveza koju su potpisnici Briselskog sporazuma preuzeli NAKON (podvlačim ‘nakon’) potpisivanja………….!? Znači oni su potpisali nešto pa su se onda nakon toga nešto dogovorili po sistemu: ‘je l’ važi to i to’, ‘dobro, slažem se, videćemo’, ‘držim te za reč’ i tsl. Šta reći?

    2. Dačić ne govori istinu, nigde u Briselsko sporazumu ne piše da Srbija mora biti obaveštena o akcijama na severu KiM (ukucaj: Originalan tekst briselskog sporauma). Zbog toga treba Dačić i Vučić da dobiju oštru kritiku – zašto u Briselskim pregovorima kada su potpisivali sporazum – nisu tražili da se formuliše Odredba kojom se bez pristanka Srba zabranjuje kosovskoj policiji da kontroliše sever Mitovice? To što Dačić govori, on je lično sa generalom Natoa „usmeno“ razgovarao i dobio usmene garancije da, navodno kosovska milicija neće kontrolisati sever bez pristanka Srba (usmeno obećanje – ludo radovanje): Što tako ne kaže kako jeste – nego obmanjuje javnost da pišr u sporazumu. Takodje je on lično postavio- integrisao administrativne prelaze u granicu sa carinom 2013. godine (zato dobio funkciju ministra policije, premijera, pregovarača u Briselu i predsednika stranke SPS (da vrši uticaj na članstvo, da postavi granicu i preda Kosovo sa Vučićem)???

  2. Pa obavestili su vas. Ne mozete reci da niste znali. To je i predsednik Srbije javno rekao u narodnoj skupstini.

  3. Da ima obraza Dačić, pod hitno bi učinio harikiri, kao njegovi prethodnici – ministri policije: Sokolović i Stojiljković.
    Cak, ova dvojica nisu potpisali ništa, a Dačić, kako skrušeno juče reče Vučić, jeste veleizdajničku „Briselsku kapitulaciju“!

  4. Gle koferče neobavešteno kao i njegov negdašnji manjinski tajno koalicioni premijer Vojislav dr. Koštunica.

  5. Eto, a zli jezici su samo Koštunicu satanizovali zbog neobaveštenosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.