Dačić: Probaćemo da dođemo do kompromisa i s partijama koje "samo traže alibi" da ne izađu na izbore 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da će danas na sednici međustranačkog dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije, akteri probati da definišu tekst koji bi predstavljao kompromis, čak i sa partijama koje „samo traže alibi“ kako ne bi izašle na predstojeće izbore.

On je gostujući jutros na TV Hepi rekao da to nije lak posao, jer u procesu učestvuje 15 stranaka ili platformi „koje Evropljani zovu“, da svi imaju primedbe, kao i da u pojedine stranke dijalog „samo žele da koriste za sopstvenu promociju“.

„Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je tražio juče da se ne raspravlja o EU dokumentu, već o onom koji je on pripremio. Kada to nije prihvaćeno, nisu učestvovali u popodnevnom delu sesije. Drugi učesnici su ostali“, naveo je Dačić. 

Predsedmnik parlamenta je izrazio nadu da će se danas do podneva postići saglasnost svih učesnika oko teksta predloga, „koji su tokom noći predstavnici Evropskog parlamneta“ pokušali da definišu.

On je naveo i da se u drugom dijalogu, koji se obavlja bez posrednika iz EU, ima više pomaka, kao i da su nosioci vlasti u Srbiji i dalje saglasni da se izborna pravila trebaju usaglasiti šest meseci uoči izbora. 

„Ako su izbori 3. aprila, onda do 3. oktobra treba da završimo pregovore koji şe vode na oba koloseka, i sa posredovanjem evroparlamentaraca i bez njihovog posredovanja“, rekao je Dačić. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Dačić: Probaćemo da dođemo do kompromisa i s partijama koje „samo traže alibi“ da ne izađu na izbore”

  1. Ne može svako da bude ovako ,, pametan “ , to samo mogu posebno negativni ljudi . Opozicija traži ono , oko čega uopšte ne treba raspravljati , da imaju ravnopravan tretman u medijima i uopšte po svim pitanjima u kampanji pred izbore . Šta je tu neobično , pa ovaj filozof pokušava nešto da objasni , a nije kadar . Pozdrav od penzionera iz Leskovca

  2. Kako da mu čovek bilo šta veruje kad u startu laže. Nije samo Đilas otišao već i pola partija sa njim, ali je potrebno Đilas ocrniti kao i obično.

  3. Vreme je takvo da miriše na građanski rat. Nadam se da vlast neće odvući državu u taj haos.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.