Dačić: Za Srbiju neće biti boljeg pape

Ostavite komentar


  1. Prvi politicar (Dacic, jer je skolovai politicar), shvata koliko je znacajan dolazak jednog Pape u Srbiju. Treba biti na visini politickog zadatka i kulture i pozvati Papu u Srbije. Postoje misljenja da ce da „pokrsti“ Srbe. Pitam se kakav je to Srbin pravoslavac koga ce Papa svojom posetom da ga pokrsti! Nije prihvatljivo da neki clanovi Sinoda ucenjuju da treba Papa da se izvine u Jasenovcu. Bilo bi im bolje da cute, jeste da je to bio veliki zlocin, a Blajburg isto je bio zlocin. Da li bi nas Patrijarh posetio Blajburg i izvinio se, jer tamo je bilo dosta i srpskih zrtava koji su sluzili u pokretu otpora protiv fasizma ali nisu bili partizani.

    1. Ako su vasi clanovi “pokreta otpora protiv fasista” nevini, sta su trzili u Blajburgu s ustasama? Ne brinite, za njih je Hrvatski politicki vrh dvanaestog maja odrzao komemoraciju, a i misa je sluzena za ustase, cetnikem belogardejce, kozake, kvislinge i drugu fasisticku olos djture i ako su razlicite veroispovesti. Sigurno je da bi poseta ovog Pape bila od koristi Srbiji, a mozda bi se i nase svestenstvo naucilo skromnosti i humanosti, koju ovaj covek svuda i u svakoj prilici demonstrira.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.