Dejan Atanacković: Pitanje Kosova je završeno, nikad se neće vratiti u okvire Srbije

Ostavite komentar


  1. Vizuelni umetnici imaju vazan posao u nasem drustvu. Lepotu. I njom treba da se bave- tj mediji njihovo misljenje na tu temu treba da prenose. Pravo, medjunarodno pravo..pa..imamo strucnjaka i za to. Svakom svoje. Nikada- u istoriji, pa ni u savremenoj jednostavno- ne postoji. A tome nas, izmedju ostalog uce na prvoj godini Pravnog fakulteta.

  2. ne čudi nas kada ovako nešto izgovori neko sa KIM, ali kada to izgovori neko iz Srbije, onda je to katastrofa

  3. Gde god koji problem postoji tu je i nas predsednik Aleksandar Vucic uvek na visini zadatka i uvek nadje najbolje resenje da ga resi u nasu korist pozitivno

  4. Tako su i Tuci pricali. Interesantno kako svi podrzavaju ukrajinsku celovitost, Kipar niko ne pritiska da prizna realnost samo Srbi moraju prihvatiti fakticko stanje. Jevreji su dobili drzavu posle dva milenijuma.

  5. Krug raspada Jugoslavije se polako zatvara,vracamo se na pocetak,tamo gde je sve pocelo !Vreme je da međunarodna zajednica na sto stavi pitanje Vojvodine i vracanje njenih prinadleznosti po ustavu iz 1974. godine !

  6. Vizuelnom umetniku se javlja vizija koju bez i malo srama iskazuje kao nepobitnu cinjenicu. Briljantno.

  7. E moj imenjače,svi smo svesni situacije u kojoj se nalazimo ali sigurno nece biti onako kako ti misliš ili verujes da ce biti.Cak ni englezima i SAD koji su krojaci ove kvazi drzave ne bi odgovarao takav scenario.Politika je ‘vestina moguceg i cudni su putevi gospodnji’.Samo da rata ne bude a sto se Kosova tice pa zar mislite da jednim brutalnim potezom amerikanaca,bombardovanjem Srbije je resen stastus Kosova.I sada je Srbija ucenjena potpisujuci sve i svasta prema tome Kosovo je silom oteto a sve sto je oteto to je prokleto.I vas zivot i standard nece biti bolji u slucaju ‘ ne daj Bože’ priznavanja Kosova.Strpljen spašen!

  8. Gotovo je to odavno,treba se boriti ocuvati ovo sto je ostalo inace ostadsmo i bez Vojvodine i Raske oblasti.

  9. Idemo dalje sa Kosovom je zavrŝena priĉa ’99,nemojte tako da ŝiriti mržnju jel će da ode i vojvodina…

  10. Zamislite prijem u Interpol i saceka vas posle poternica kada ste npr. na Evzoniju jer ste bili u vojsci bas 1999. Neverovatno razmisljanje. Neka igraju fudbal, zaduzuju se kod MMF i pevaju na Evroviziji, ali UN, Interpol i UNESCO ne moze!

  11. To što vizuelni umetnik se bavi politikom i rasprodajom države koju očigledno ne smatra za svoju, to je oksimoron. Neću da konentarišem.
    Više me interesuju komentari koji pominju širenje mržnje time što neko ne prihvata nasilno oduzimanje dela teritorije, a takođe bi trebalo ispitati i one koji pominju otcepljenje Vojvodine . Ti su tek zanimljivi.

  12. Pisac i vizuelni umetnik?
    Jel živi od toga? I ako živi, odakle je poreklo novca finansijera njegovih radova, šta god i kakvi god bili.
    I šta zna on o istoriji, politici, međunarodnom pravu, državnim sporazumima itd? Po čemu je neko iz Danasa odlučio da mu da medijski prostor da iznosi svoje stavove? Šta ga je kvalifikovalo za tako nešto? Možda i Dejan i Danas imaju zajedničkog finansijera pa ih je on povezao?
    Zašto Dejan prećutkuje ono što piše u Kumanovskom sporazumu? Tačno je da smo rat izgubili, ali niko ne može da na oduzme prava da “državu“ Kosovo smatramo okupiranom teritorijom, što to ona i jeste. A s druge strane, tvrdi da je Srbija “okupirana“ i da treba da se oslobodi. Tu na žalost mogu da se složim jer i ja Žvalavog i ekipu smatram prinudnim upravnicima Srbije, ali sam siguran da dijametralno suprotno doživljavamo oslobodioce i ono što oni treba da rade. Moji bi se svakako pravno pozabavili Dejanom i njegovom političkom delatnošću. Siguran sam da mu se ne bi dopalo i bolelo bi.

  13. Sta mislis sokole da su tako razmisljali Karadjordje i Milos, pa mi bi danas bili Turska, neka bude borba neprestana…

Ostavite komentar


Politika

Pajić (PSG): Jasenovac mesto sećanja, a ne inata 10

Pajić (PSG): Jasenovac mesto sećanja, a ne inata

Poslanik Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić izjavio je danas, povodom Dana sećanja na žrtve genocida u NDH, da je Jasenovac simbol stradanja srpskog, jevrejskog i romskog naroda i da to mesto ne sme biti posvećeno inatu, već sećanju na stradanje, saosećaju u patnji i razmišljanju o budućnosti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.