Deo opozicije poslao evroparlamentarcima tekst „konačnog Sporazuma učesnika međustranačkog dijaloga“

Tekst Sporazuma pročitajte u tekstu

Ostavite komentar


  1. ovo je praktično novi REM koji bi trebao da natera vlast da poštuje zakone koje već imamo. Jedino što je ovde pozitivno je što bi EU bila garant te institucije i onda ne bi bilo moguće da je vlast ignoriše kao što to radi sa svima koji joj ne idu niz dlaku.

  2. Ma od toga nema ništa.On radi za EU,prvo završio je priznanje Kosova sad Rio Tinto jer to je projekat EU,pošto nijedna druga zemlja neće tu firmu,odbili portugalci,španci nemci..Uzgred tamo mnogo više ima litijuma i jadarita nego u Srbiji.To je rudnik za celu Evropu,a jalovina samo za Srbiju.

  3. U zadnjem Izveštaju Evropske komisije o Srbiji koji je ugledao svetlo dana početkom oktobra prošle, 2020. godine je bilo zapisano; »da je predsednik Srbije koristio predsedničku funkciju i pridobijao glasove za stranačku listu«. Na to je predsednik Srbije izjavio; »prihvatio sam svu krivicu i spreman sam da snosim svaku vrstu posledica“. Dakle, više je nego očigledno, da bi prvi i glavni uslov, da ne kažem aksiom za slobodne izbore, morao da bude zahtev opozicije; »da ime predsednika Srbije ne može da bude u nazivu izborne liste, kako na lokalnim, tako i na parlamentarnim izborima«. Zašto to opozicija ne zahteva, je pa pitanje za milion dolara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.