DJB: SNS planira da spreči raspravu o amandmanima na budžet 1

SNS na sve načine pokušava da spreči da se u Skupštini diskutuje o amandmanima opozicije na budžet za 2018.godinu, upozorava pokret Dosta je bilo.

Nakon što su uz budžet za 2018. godinu na dnevni red stavili i 30 drugih zakona i odluka, zatim objedinili raspravu i skratili vreme kao da postoji samo jedna tačka dnevnog reda, SNS i njihovi koalicioni partneri su podneli preko 300 amandmana na rebalans budžeta za 2017. godinu i izmene Zakona o budžetskom sistemu, amandmana za koje ni sami neće glasati, kako bi time pojeli svo vreme i sprečili da se govori o amandmanima opozicije na budžet za 2018.godinu, kažu u DJB.

„SNS se izgleda plaši rasprave o amandmanima opozicije. Kako drugačije objasniti ovaj po demokratiju u Srbiji neozbiljan i tužan potez vladajuće većine koja je prvo spojila raspravu o svih 31 tačaka dnevnog reda u jednu, a onda podneo 300 amandmana na dva zakona koje je stavila na dnevni red pre budžeta, ne bi li pojeli 600 minuta vremena koliko ima za diskusiju o amandmanima i sprečili da se o tome diskutuje u skupštini“, upozoravaju iz ovog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari