Đilas: Opozicija mora da se menja

Ostavite komentar


  1. Tako je Dragane. Biće teško, ali treba biti istrajan. Ne postoji nekompatibilnost između nacionalnog i građanskog. Sa ove dve kategorije, nekompatibilni su ekstremni nacionalizam i šovinizam, klijentelizam, nacionalsocijalizam, radikalizam, sve ono što danas imamo sa aktuelnom vlašću i njihovim satelitima. Puno zdravlja i uspeha u stvaranju te nove Srbije.

    1. Dragane tako je. Opozicija mora da se menja ali ne sa istim ljudima. Svi koji su u politici imali sansu sklonite se i podrzite novi talas. Nije sramota ako stvarno zelimo promenu da se sklonimo i budemo glasaci sa novim talasom pismenih, organizovanih i pametnih ljudi. Kad pogledamo sve znacajne politicare bilo u vlasti ili opoziciji politicki staz od 15 do 30 god. A nama sve losije. Evo na primer Vucic 10 god. u vladi srbije bilo u 90 ili od 2014 i on prica oni lopovi iz predhodne vlasti a svi ste taki. Zato mladi do 45 god preuzimajte stvar u vase ruke a da niste piuni predhodnih . Vi ste ti koji ce promeniti sadasnjost i stvoriti buducnost. NAPRED!!!!!!!!!!!!

  2. Srpska opozicija treba da se dogovori o novom narativo o tome kakvu mi tu drzavu hocemo, jedan konsenzus oko koga ne moze biti kompromisa: nezavisno sudstvo, parlament koji funkcionise i koji efektivno vrsi kontrolu Vlasti, parlament u kome opozicija ima svoja jasna prava; slobodni mediji; jako civilno drustvo, jake i nezavisne institucije itd. Politicari iz opozicije treba da se pomire s tim da nezavisne institucije moraju da postoje i da moraju da se adaptiraju na te nove uslove. Ne sme vise nikad biti nedostatka nacina da se zakon primeni mimo politicke volje. Bez tog minimalca nema nama buducnosti.

  3. Ispravno bi bilo sledece :Ljudi koji ulaze u vlast i politicke strukture moraju da s e promene , jer su im rezultata rada , nacin rada i shvatanja previse losi .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.