Đilas prihvatio Ćutin poziv za odbranu Makiša 1Foto: FoNet/Stranka slobode i pravde

Dragan Đilas, predsednik stranke Slobode i pravde, ubrzo pošto je ekološki akstivista Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao njega i druge iz opozicije na zajedničku odbranu vodoizvorišta Makiš u Beogradu, odgovorio da prihvata poziv.

Đilas je na tvit Jovanovićevog Ekološkog ustanka u kratkom roku odgovorio potvrdno. “Ekološki ustanak će sutra u 12 sati biti na Makišu. Pozivamo sve koji za sebe kažu da su opozicionari, i Đilasa, i Jeremića i sve koji pretenduju da idu na izbore i sve koji kažu da brane javni interes, takođe i sve pokrete, aktiviste, građane i organizacije civinog društva da se uključe u odbranu Makiša. Ljudi, moramo da odbranimo pravo Beograđana na pijaću vodu“, poručio je prethodno Aleksandar Jovanović Ćuta. Pod odbranom Makiša on smatra protest na kome politička opozicija treba da mu se pridruži bez stranačkih obeležja.

Podsetimo, Jovanović je najavio učešće na spojenim izborima 2022. i sklopio sporazum o tome sa Nebojšom Zelenovićem, bivšim gradonačelnikom Šapca koji sada nastupa u ime udruženja pod naziviom Građanska platforma Akcija. Sa Jovanovićem i Zelenovićem blisko sarađuju i aktivisti udruženja Ne davimo Beograd, koji su takođe na svom nedavom skupu, doneli odluku da učestvuju na izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari