Đilas u pismu Vučiću: Zašto predstavnici Srpske liste sede u Vladi Kosova?

Ostavite komentar


  1. Odlican tekst ali dzaba kada je polupismena i krezuba Srbija lobotomirana Pinkom i Informerom. Samo bi ispravio poslednju recenicu:
    „Tebi se žuri da što pre „rešiš Kosovo“. Zašto je to tako, ODGOVARACES kada za to dođe vreme, SUDU i NARODU.“

    1. Nama niko nevalja,dokle vise Srbija je puna izdajica i lopova pocev od Djilasa i Vuka Jeremica pa tu je i Cedica mister belo sve to treba pohapsiti i strpati u zatvor,svi koji rade proriv Srbije u corku.Srbima treba jaka ruka i vodja kao sto je bio Dusan silni

      1. E, moj prijatelju. Umesto što pišeš gluposti, prošetaj malo po Evropi, pogledaj kako narodi žive, kako rade, gde i kako putuju na odmore, kako se leče i školuju. Obidji neko pozorište, galeriju i biblioteku. Videćeš gužvu, pa se upitaj zašto ljudi idu u muzeje a ne u Diznilend, Prater ili neki vašar. Nadam se da ćeš bar nešto da shvatiš. I, upitaj neke da li znaju ko im je predsednik a ko premijer. Videćeš da mnogi i ne znaju ko im je na čelu države pošto iste funkcionišu i bez njih tj. normalno rade zdravstvo, pravosudje, školstvo, vozovi idu po redu voznje brzim prugama, na aeroDRUMovima velike gužve – svi veseli negde putuju. Ali avaj, šta im to vredi kad nisu u zlatnom dobu i kad nemaju AV AV AV AV koji nas vodi u …. ( za godinu – dve ). Pročitaj nešto, videćeš da će biti korisno.

        1. Odlican kommentar, svaka cast! Da nas je vise takvih kao ti Vucic nebi nikad bio na vlasti, ni sada ni devdesetih! Jos jednom svaka cast na komentaru!

    2. ,, Gde god si se ti bavio nacionalnom politikom, tamo vise Srba nema,, lepo receno cele politika AV u jednu recenici.

      1. Gospodo, srećna vam 2000. kada ste počeli vi da rešavate pitanje Kosova, i srećna vam 2008. kada ste ga konačno i rešili (i kada nam tadašnji predsednik, baš u tom danu, morade u hitnu posetu Rumuniji), i srećna vam…ne znam koja kada Borko postavi punktove i carine na Brnjaku i Jarinju…
        I o čemu pričamo, o onima i ovima…
        Ja mogu da prihvatim da ovi nisu dobri, ali sam siguran da su oni bili mnogo gori!!

        1. Ajde bre botino ne lupetaj. Kosovo je izgubio Milosevic 1999. uz pomoc radikala. Ove sto su bili na vlasti posle 5. Oktobra 2000. treba osuditi za lopovluk ali za Kosovo ne. Pa da je Tadic 2012. prihvatio predaju Kosova on bi ostao na vlasti uz podrsku Zapada, kao sto je i Vucic dosao na vlast predajom Kosova i potpisivanjem Briselskog sporazuma. Ovo pismo je odlicno napisano i tice se u ovom slucaju samo Kosova. Ostavimo sada na stranu greske i bahatost bivse vlasti, narod ih je na izborima kaznio kao sto ce ih kazniti na sledecim izborima. O tome drugom prilikom

        2. Vladice…. 100% si u pravu osi i onog kraja koji treba da stoji:Oni su bili loši a ovi sadašnjih su još gori… Jer kod nas od 1990 sve gori i gori dolaze…

        3. Vladica, seti se ti 1999 godine i Sporazuma u Kumanovu. Ko je tada potpisao taj ugovor i ko je tada bio u vlasti. Pametni gra]ani Srbije to nisu zaboravili.

  2. Da je bio posten i voljan da se bori za svoj narod i da skromno zivi od svoje plate, resio bi neka delikatna pitanja a ne bi upropastio Srbiju i Beograd. Djilas vise nije ni za komentarisanje

  3. sve je na mjestu samo za odgovornost narodu nema dovoljno prostora da se napiše.posebno bih zamolio Djilasa i sve iz opozicije da upitaju Vučića, Šešelja,Dačića i ostale iz devedesetih i ovih godina na vlasti,ko je pobio srpsku djecu u kafani Puma na Kosovu odnosno posebno što je bitnije da li su znali da će ta djeca biti pobijena a saglasili su se sa tim,isto tako pošto su sjedili u vladi 99.g.da li su znali da će Ćuruvija biti ubijen od strane DB,to je posebno bitno zbog njihove odgovornisti,krivične,jer nisu prijavili planiranje i izvršenje krivičnog djela.kao i mnoga druga ubistva i zločine protiv bilo koga koji su počinjeni. pa ih onda upitajte za njihov patriotizam??

  4. Mislim da je pismo umereno i da nema uvreda i optužbi za izdaju.
    Ako odgovori, biti će tu svega i svačega , jer Vučićeva specijalnost je optužba za lopovluk i izdaju, izgleda da su i botovi od njega naučili, pa im svaki komentar sadrži te dve kvalifikacije.

  5. Sve je lepo i istinski receno. Samo to vecina u Srbiji nece shvatiti. Za vecinu je uredjena drzava kad se zaposlis preko rodjacke ili SNSovske veze. Kad zavrsis posao kod lekara, suda, nastavnika, policije brzo i preko veze. Samo je Srbija u ocima vecine veoma uredjena drzava.

  6. Ja kao Albanac dacu moje misljenje na tvoje pitanje, bicu realan I necu da pisem kao Albanac samo ono sto ceo svet zna sem Srba iz Srbije.
    1. Pregovori su pretvoreni od tehnickih na politicki pregovori zbog jednog jedinog razloga kada izgubis rat uzgubis i ono zbog cega si ratovao,
    2. Kako je moguće da neko u šest godina pregovaranja nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ispuni sve tačke koje su njegovi ustupci, a ne ispuni se nijedna tačka koja je ustupak suprotne strane? Ko u pregovorima da sve, a ne dobije ništa? Kako je moguće da si potpisao da se policija sa severa Kosova i Metohije integriše u kosovsku policiju, da se sudske vlasti integrišu u pravni sistem Kosova, da si potpisao da se opštinski izbori na severu Kosova i Metohije organizuju po zakonima Kosova, a da naša strana zauzvrat nije dobila ništa? Da li su to te pobede u pregovorima koje ste slavili šest godina? Nisu ispunjene sve tacke dragi, Srbija je na svaku tacku ispunila ne vise od 40% od toga sto se dogovorio (jedan primer je slobodna kretanje-kad dolazi srbin u Kosovo moze sa licnom kartom ali kada sam ja dosao u Srbiju oni su mi dali jedan papir kao licna karta-To je istina), nijedan ustupak nije radio sem pozivnog broja telefona.
    3. Ne mozes da budes prijatelj I da lazes tvog prijatelja celo vreme, treba da budes umeren gde ces u Evropu ili Rusiju, on nije bio takav!
    4. Predstavnici Srpske liste znaju da ako oni pocne nesto da urade protiv Haradinaja, cela Albanska Pozicija I Opozicija bi bila protiv njih, to je istina niko nece da se zove izdajica. A za pokojnog Olivera ubica je u Srbiju I nece da izace istina, to je samoubistvo za Vucica, Albanci nisu imali ni jedan interes da ubiju tog coveka, to je uradio oni koji su za Vucicem I kontroliraju criminal u Mitrovicu I cela Srbija zna ko su oni.
    5. Kosovo je nezavizna drzava koja je priznata od 110 drzava sveta vecina drzave koje su demokratske drzave I imaju uticaj u svetu, voli to Srbija ili ne, drugo je da ceo svet zna kakav rat je bio u Kosovo samo Srbija drze narod u mraku, treba da kazu evo mi smo ubili preko 14.000 civile I sada placamo cenu koju ne mozemo da bezimo I moramo da priznamo realnost ali Vucic nema snagu da to uradi I laze narod isto kao sto su lagali svi od 1990 godine do sada. Srbija treba da bude mudra I da kaze istinu svom narodu da mu bude lakse da ide napred I napredjuje.
    6. Cela istinu si rekao sa ovom recenicom “Tokom Bombardovanje” A zasto su vas bombardovali? Recite istinu!? Tesko je Srbija da lobira, u cemu da lobira da mu kaze Briselu evo mi nismo ubijali I unistavali 3 drzave tokom 90 godine, ne mozete to da uradite, Evropa zna sa kim ima posao!
    Unapred znam da nećeš imati odgovor ni na jedno od ovih pitanja i da ćeš ponavljati laži o izdajnicima i lopovima. Kao što znam da nećeš odustati od promene granica Srbije iako svako pametan shvata da to nije rešenje. Ne može se rešenje praviti na nesreći onog dela srpskog naroda koji će ostati s druge strane tih tvojih granica.
    Unapred ste znali od kada ste poceli da tretirate Albance kao narod druge klase Isto se desilo I u Ameriku kada su tretirali Crnce, ne mozes da nadjes resenje za narod “Albanci” koji ste uveki mrzeli, ubijali I matretlirali da budu sa vama, Albanci nece da dele Kosovo I tacka, ta platforma je stavila tacku po tom pitanju I to je dobro za Srbe a ne za Srbiju, Ako se Kosovo deli I Srbija uzima Mitrovicu, Leposavic I Zubin Potok, sigurno ce Srbija da izgubi, Presevo, Bujanovac, Medvedju, Sandjak I pola Vojvodine. Sa tom platformom dobija I Srbija.
    Oni koji su bili u ratu od obe strane sedu sa istim stolom da se dogovaraju, oni su krivi I sa njima je lakse manipulisati, to znaci da Taci moze da proda I sopstvenu majku samo da bezi od Specialnog Suda, isto je I za Vucivevi drugari koji drze sve vece pozicije u vladu Srbije da mora da slusaju ili idu u Hag.

    1. Gresis i to mnogo, i ovo ti ne pricam ne kao Srbin nego na osnovu cinjenica.
      1.Pregovori o statusi su vodjeni 2008 oni su zavrseni neuspesno i Kosovo je unitelaralno proglasilo nezavisnost. Potom se preslo na tehnicke razgovore kako bi se sam zivot na KIM izmedju Srba i Albanaca bar malo usaglasio sa potrebama svakodnevnog zivljenja. Zasto je Vucic ponovo pregovore digao na statusne to je pitanje za njega i iskljucivo za njega.
      2. Necu da ulazim u procente da li je 30%, 35% ili 45% obaveza ispunila srpska strana cinjenica je da je kosovska strana ispunila 0% i da nema namere da taj procenat predje.
      3. Ovo ne treba da ima veze ni sa EU, ni sa USA, ni sa Rusijom vec sa medjunarodnim pravom i obavezama.
      4. Predstavnici Srpske liste su samo produzena ruka Vucica. Zasto oni podrzavaju Haradinaja uprkos svemu to je opet pitanje za Vucica.
      5. Kosovo je priznalo manje od 100 drzava da je vise bili bi primljeni u Interpol. To je prosta logika. Priznaje vas zapad ali Rusija, Kina i Indija kao najmnogoljudnije zemlje ne. Kada bi cela planeta imala jedan parlament i svaki covek imao pravo glasa sta mislis kakav bi rezulatat bio na nivou planete Zemlje kada je u pitanju nezavisnost Kosova?
      6. Srbija je bombardovana iz mnogo razloga. Kada imate na celu diktatora poput Slobe onda ste laka meta. Zasto ne bombarduju Spaniju zbog Katalonije koja takodje trazi nezavisnost i koja hapsi njene lidere?
      Sah-mat.

      1. Kako she vi albanci pravite nevinasca, nisu srbi I Srbija zapoceli rat nego vi muckim ubijanjima I sacekusama. Da ste vi albanci bili maltretirani na bilo koji nacin nebi vas bilo milon, nego bi srba bill 3 milona toliko ste proterali za poslednjih sto godina.

      2. Samo jedan tvoj odgovor kaze kolko ste naivini, „Medjunarodno Pravo“ a da te pitam nesto sto ce da se desi kad ti tvoju dete bijes silujes i ubijes dolaze policija „medjunarodna zajednica“ i ti uzima pravo na dete i moras da placas zbog toga. Sigurno da za sve imam logicne odgovore ali ne mogu ja da ti menjam misljenje vi zivite u laz od Kosovske bitke do sada i jedini ste narod ko na lazima voli da zivi i niko ne sme da kaze istinu

        1. Da ti napišem nešto čisto dobronamerno, ništa od onoga što si napisao ovde nije logično i sve je proizvod jedne strane priče u koju ste vi već toliko zagrizli da nemate blama da drugom pričate o lažima i izmanipulisanim tezama. Pa čoveče ono što vi učite o vašoj istoriji i u to iskreno verujete teško da neki zdrav um može da poveruje. I ti ovde nastupaš kao neko ko skreće pažnju nekom o iskrivljenom razmišljanju. To je stvarno umobolno. Ajde prosvetli ti sve nas o kosovskom boju i našoj istoriji. U životu smo prošli toliko toga da ne postoji niko na svetu ko nam može prosipati pamet o bilo čemu. Srbija je uvek bila na pravoj strani i tokom svoje istorije platila to velikim brojem nevinih žrtava i onda dodje neki Albanac da mi priča o mojim mitovima i iskrivljenim mišljenjima. Glumite žrtve, krijete se iza njih i priče o ugroženim ljudskim pravima a činjenica je da gde god vas ima malo više vi pričate tu priču o ugroženim pravima. Kako kod nas tako u Makedoniji, tako u Grčkoj tako u Crnoj Gori. Tako da logika je varljiva stvar činjenice su uvek na prvom mestu.

    2. Au čoveče kakve ti nebuloze sve napisa ovde. Ko je ovde branio SVOJU zemlju izgleda da vas Albance treba podsećati da je KiM sastavni deo Srbije. Dakle, ko je koga ovde napao a ko je branio?!? Po nekoj bolesnoj logici ispašće da su gosti branili kuću od domaćina.
      I po kojoj glupoj logici ispada da to što ste imali civilnih žrtava opravdava da imate pravo da uzmete tudju teritoriju. Pa i Srbi su imali civilnih žrtava i pre rata i posle rata. Onaj ko je ubijao civile treba da odgovara za to, očigledno je da je ubijanja civila bilo na obe strane i očigledno je da je onaj koji je bio slabiji imao više žrtava.
      Drugo, odakle ti to da je Srbija izgubila rat? Srbija nigde nije potpisala kapitulaciju, potpisala je Kumanovski sporazum koji propisuje mnogo stvari nikako kapitulaciju. To što su se dešavanja posle toga odvijala na štetu Srbije ne znači da smo išta izgubili. Srbija je vodila rat protiv NATO-a vi ste u tom ratu bili potpuno nebitni iako vi sada pokušavate da date sebi na značaju. Zašto je NATO stao u zaštitu Albanaca , da li iz straha da će ih Srbi potpuno uništiti kako bi rešili problem koji su Albanci pravili na KiM ili iz nekih strateških interesa i igara ne bi bilo prvi put da velike sile stanu na nečiju stranu u skladu sa svojim interesima. Ali ništa od toga ne može biti znak utvrdjivanja činjeničnog stanja odnosno davati albanskoj strani za pravo da otudjuju tudju teritoriju. Meni je iskreno žao što su ljudi ubijani, što su se dešavali zločini moramo reći da su to posledice a šta je uzrok moramo biti iskreni i reći da ste vi ti koji su tražili rat. Molim vas da objavite komentar.

      1. E pa vidi se da još si mlad i nisi realan i dok ima ovakvih da svoju grešku prepišu drugima bićemo još u XIX veku.

  7. I vlast i opozicija su doveli narod do ludila..nikada nije bilo ovako konfuzno.Politika u Srbiji je toliko prljava i zatrovana da se čovek pita da li ćemo ikada postati normalno društvo.Jedino što je moguće i zvuči utopijski je da niko normalan više ne izađe na glasanje i da legitimitet ljudima koji tako pokvareno malipulišu narodom.Sve ćemo izgubiti ako ovako nastavimo, sve.

  8. Odmah da se razumemo;nisam bio,niti sam sada pristalica i sledbenik politike Dragana Đilasa!Kao uticajni član Demokratske stranke apsolutno snosi odgovornost za polsedice loše politike koja je u velikoj meri dovela Srbiju do ,,crne rupe“ u Evropi.Tu nema pogodbe i to je istina živa..Međutim,grehe ostavljam po strani za neku drugu priliku.Ovom prilikom,osvrnuo bih se na dve tačke koje je pomenuo gospodin Đilas i na jednu koje se nije dotakao a vredno ju je pomenuti da bi se shvatila sva hipokrizija aktuelne vlasti.
    Kad pomenuste Tonija Blera,iole informisan čovek dobro zna,da taj belosvetski prevarant u Engleskoj ne predstavlja ništa.Niko je i ništa u svojoj rođenoj zemlji.Podmetnut je nama kao savetnik predsedniku Vučiću iako je bio ključni zagovornik besprizornog bombardovanja naše zemlje.Ako ne znate odkuda on u Beogradu na savetničkom mestu,reći ću vam da su nam ga namestili bolje reći prodali bogati šejici i UAR koji su i formalno Blerove gazde.Na njegov predlog Arapi su i došli u ,,Beograd na vodi“.Druga stvar;položaj našeg parlamenta,ponižavajući i sklonjen na margine važnih političkih dešavanja,niti se niti će se ikada voditi raspravu o nekoj platformi o Kosovu i Metohiji.Zašto?Prvo zato što platforme nema a da je i ima u nekim političkim reslovima zašto bi ,,Glavni“ i oni najbliži njemu govorili o jedno tako važnom pitanju kad su redom ,,lopovi“, ,,izdajnici“,prevaranti“, ,,spavači“, ,,neznalice“.Zar njima,valjda misli vodja,treba dati na uvid nešto na čemu je on godinama radio po 24 sata dnevno,imao toliko susreta s prijateljima poput Makrona,Angele Merkel,Mogerinijeve,Kurca i sličnih.Mislim da je poslednji trenutak,o čemu Djilas nije rekao ni reč,da napravimo zaokret u spoljnoj politici i prijatelje pronađemo na drugoj strani.Evropska unija postaje kolos na staklenim nogama i pitanje je dana kada će i njeni tvorci priznati da je projekat propao i da bi trebalo potražiti neki novo oblik organizacije bez sadšnjih briselskih -vođa-prevaranata.Glavni zagovornik EU Nemačka jedino će napustiti brod koji tone-zadovoljna jer je kroz EVRO nametnutu valutu gotovo celoj Evropi,podigla svoju ekonomiju na pljački,otimačini,ucenama i ne samo to.Evropa je platila ogromne troškove ujedinjenja dve Nemačke upravo preko evra.
    Prema tome,Vučićeva politika doživljava krah kroz visegodišnje tumaranje i odsustva jasne vizije odbrane državnih i nacionalnih interesa.
    P.S.Sa svim manama Đilas je cvećka u odnosu na Vesića.

  9. „Kako je moguće da Kosovo ima platformu, ima ovlašćene pregovarače od strane njihove skupštine, ima čitav tim za lobiranje u Briselu, a mi nemamo ništa od toga“? Nije tačno da nemamo ništa! Imamo Marka Đurića i Srpsku listu. To je jedno VELIKO ništa! Kad Aca Srbin pregovara ostaće samo uspomena, i još veće NIŠTA, od Kosova ravna.

  10. Našim para si došao na vlast, sa našim prama raspolažeš kako hoćeš. E dosta je, mi Te plaćamo, mi ćemo ti i ukinuti platu i ne samo tebi već svima koji su se ogrešili i zloupotrebili poverene im javne funkcije. Dolazi vreme za polako svođenje računa.

  11. Cekajte, Djilas hoce sazivot srba i albanaca, ali nece njihovu saradnju u parlamentu. Stvarno, ima li tu imalo savesti ili je sve spin i politicarenje?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.