Đilas: Uloga Evropljana u međustranačkom dijalogu nije bila dovoljno iskrena 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da pokušaj evroparlamentaraca u međustranačkom dijalogu oko poboljšanja izbornih uslova „nije bio dovoljno iskren da bi nešto promenio“.

„Od onog dijaloga bez Evrope nema ništa, on je samo služio da bude pokrivalica, ako ne daj bože po vlast Evropljani stisnu malo hrabrosti i napokon odustanu od jedne podrške antievropskoj vladi. To se nije desilo“, rekao je Đilas novinarima u prostorijama te stranke u Požarevcu.

On je podsetio da više opozicionih stranaka trenutno pregovara kako da dođu do zajedničke izborne liste, za izbore na svim nivoima raspisane za april 2022. godine i istakao da je želja da na toj listi budu i nestranačke ličnosti.

„Ako uspemo to sve da dogovorimo i donesemo odluku, da i bez obzira što nema nikakvih uslova za izbore, a to ste mogli da vidite i u prethodnim danima, i na takve izbore izađemo i pobedimo, jer jednostavno mislim da je većini građana Srbije danas jasno u kakvoj zemlji živimo i da nema napretka osim kada gledate televizije sa nacionalnom frekvencijom i čitate tabloide“, kazao je Đilas.

Prema njegovim rečima, na svakom koraku se može videti neki protest ili neki štrajk.

„Taj proces pada režima Aleksandra Vučića više ne može da se zaustavi, on je krenuo, on je nezaustavljiv i ja verujem da može da se završi u narednih šest meseci“, ocenio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari