Đurić: Beograd i Priština mogu da stvore trajni mir

Ostavite komentar


  1. Srbija je jedna od retkih zemalja na svetu u kojoj je vaznije sta politicari kazu nego sta oni rade. Pogledajte koliko citata ima samo u ovom broju "Danasa".

  2. Au al zavrću uši tamo u Briselu. Marko i Vučić mu, zaboraviše Trepču i Telekom pa sad pričaju o tome da li su Albanci voleli Tita?

  3. Teško će se to ostvariti Djuricu ( trajni mir ), jer Srbija prvo treba da poništi jednostranu promenu ustava iz 1989. godine, odnosno promenu ustava bez saglasnosti autonomni pokrajina, a to centralizovana Srbija neće nikad uraditi.

  4. Sta je ovo sa "Danasom"??? Barem ste vi prednjačili u antifašizmu i negovanju tradicija NOB-a. Edita Tahiri javno i ladno izjavi da je Albancima pod Nemcima bilo bolje jer su tada svi Albanci živeli u jednoj državi (Shqiperija e Madhe) i da nisu voleli Tita (videćete, brzo će tako govoriti i o Bušu i Klintonu) zbog njegovog jugoslovenstva. Niste mi odobrili prethodni komentar na ovu temu, možda zato sto sam napisao da su danasnja Hrvatska, BiH federacija; Makedonija i R.Kosovo nastali na fašističkim temeljima ustaškog, VMRO i balističkog pokreta.

  5. G-dine Đuriću.
    Taćno to što ste izjavili da Beograd i Priština odnosno Srbija i Kosovo mogu da stvore trajan mir no terba priznati novu nastalu situaciju a to da su u pitanju dve samostalne i nezavisne države i bi bilo dobro da se napravi analiza u kojoj bi se nevele sve pozitivne i negativne strane sadađnjeg stanja i ako se to čini na objektivan način mislim da bi došlo do pomirenja i srbi i albanci bi živeli kkao što su živeli vekovima zajedno a ne jedan pored drugoga zato treba na čelku Srbije da bude neki vođa kao što je bio De Gol.A takvu ličnost sada Srbija nema .I u takvom slučaju sva pitanja bi se rešile i razume se i odgovarajućim kompromisima posebno za imovinu ili potraživanja .Ne vidim drugi način stvaranja trajnog mira .Možda sve probleme trebalo da reše još ranije zaključivanja kumanovskog sporazuma .Još možda bolje bi bilo ceo balkan da stvoti neki vid uređenja međusobnuih odnosa nešto slično Evroipskoj uniji a onda da svi budu učlanjeni u EU.To bi bilo najbolje rešenje za sve balkanske države
    .

  6. Ovakvo prizivanje Hitlera (kao bolji je bio od Tita) je nešto nezabeleženo u antifašističkoj Evropi i to od glavnog pregovarača od strane Prištine Edite Tahiri. Gde je Danas (koji mi već drugi komentar briše), gde je Korax, Žene u Crnom i ostali antifašisti???

  7. Naravno da cemo se dogovoriti jer smo suvise isti!
    I mi smo se,kao i Albanci.kleli u svakog vodju od koga smo ocekivali da uradi tako da malo radimo a dobro zivimo.Iz istih razloga danas ocekujemo da Rusi ratuju za nas i isprave greske koje smo sami zamesili,ali ako Ameri otvore novcanik,nece biti vecih sledbenika SAD.

  8. Hvala na objavljenim komentarima – a sada o Markovom "Pomirenju"… Lično sam za puno uključivanje u institucije sistema R. Kosovo i to oprobanim metodama "Jedinstvene Srpske Liste" koja je uspela na nedavnim izborima na KiM i u R. Srpskoj i ostvarilo evo 21. god. nezamislivo da Srbin bude na čelo Srebrenice! Kosovski Albanci su svesni da sve što su ostvarili su ostvarili pod Ibrahimom Rugovom kada su svi listom glasali za LDK i kada su pregovarali sa Miloševićem. Tvrdo krilo Demaći, Harjadinaj i Tači su stvorili UQK, rat i patnje i egzodus i Srba i Albanaca. Katarza i iskreno "Posipanjem pepela po glavi" može mnogo pomoći da se zacele rane i jednih i drugih. Sada razjedinjeni mogu lako biti preglasani. I najvažnije, albanske tajne službe u R.Kosovo trebaju kazati ko je streljao šest mladića u kafiću "Panda" u Peći jer Srbija za to nema hrabrosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.