Đurić: Jeremić duguje odgovore 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić duguje javnosti odgovore na pitanja o prirodi njegovih odnosa sa međunarodnim korupcionaškim lancem koji se ovih dana suočava sa postupkom pred američkim pravosuđem.

Đurić je u pisanoj izjavi naveo da Jeremić srpskoj javnosti pre svega duguje objašnjenje o poreklu novca kojim je finansirana njegova basnoslovno skupa kampanja uoči poslednjih predsedničkih izbora.

„Takođe, naša javnost zaslužuje da zna kakve je protivusluge Jeremić obećao svojim poslodavcima i finansijerima, jer milionski iznosi se nigde u svetu ne dobijaju na lepe oči“, kazao je Đurić, a preneo SNS.

Prema Đurićevim rečima, građani su Jeremića odavno diskvalifikovali iz političkog života ostavljajući ga na nivou statističke greške, ali sada ulog nije samo njegova politička budućnost, već i reputacija Srbije, budući da je svojevremeno obavljao visoku državničku funkciju.

„Očekujem da Srbija pomogne inostranim istražiteljima da se sva nepočinstva i nezakonite radnje Vuka Jeremića, ukoliko ih je bilo, do kraja rasvetle“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari