Đurić: Za nas Zakon o Trepči ne važi 1

Dužnost Srbije je da preduzme sve pravne i političke korake kako bi sprečila da se sprovede kosovski Zakon o Trepči, reko je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić.

On je istakao da se niotkuda u Skupštini Kosova fantomski pojavio nacrt zakona o konfiskaciji Trepče. On je ocenio da je usvajanje Zakona o „Trepči“ u Skupštini Kosova „skandal neviđenih razmera i da Trepča nije bila aktuelna prošle nedelje kao i da se niotkuda u Skupštini Kosova fantomski pojavio nacrt zakona o konfiskaciji Trepče.

Ne možemo da se otmemo utisku da je to pokušaj otimanja naše imovine na Kosovu i Metohiji. Ništa od toga za nas ne važi, niti će ikada važiti, niti ćemo dozvoliti da se to desi u praksi“, rekao je Đurić RTS.

On je upozorio da nije dobro što među političkim subjektima u Srbiji postoje podele o statusu Trepče i naglasio da su Albanci jedinstveni u tome da žele da konfiskuju našu imovinu.Đurić je podsetio da njihove stranke tvrde da se u Briselu nikada nije razgovaralo o imovini, nego da su to oni uradili na osnovu Ustava Kosova.

„Neki politički predstavnici u Srbiji optužuju sopstvenu vladu da je nešto dogovarala. Reč je o pokvarenjacima u političkom smislu koji žele jeftine poene“, rekao je Đurić. Đurić je rekao da „ćutanje Brisela o ovom pitanju neprihvatljivo“.

„Ako smo se na početku dijaloga dogovorili da će sve važne teme Beograda i Prištine da se rešavaju za stolom, a onda neko jednostrano donese ovakvu odluku, to znači da oni takvim stavom smanjuju domete tog dijaloga“, rekao je Đurić.

Skupština Kosova usvojila je bez glasova poslanika Srpske liste, zakon kojim je Rudarsko-metalurški kompleks „Trepča“ stavljen pod kontrolu Prištine. Predstavnci Srba u kosovskoj vladi i parlamentu su posle toga zamrzli učešće u tim institucijama. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

36 reagovanja na “Đurić: Za nas Zakon o Trepči ne važi”

  1. Ambasador Srbije na Kosovu golobradi M.Djuric slabo poznaje situaciju na Balkanu i Evropi. Sve sto se nalazi u samostalnoj drzavi Kosovu pripada njima
    i ostaje tamo. Da li se "zakon o Trepci" dopada M.Djuricu i njegovim shefovima,Vucicu i Nikolicu uopste nije bitno za vladu susedne drzave Kosova.
    To je isto kao kada bi "vlada u Beogradu" donela neki zakon koji se ne bi svideo susednoj Madzarskoj..
    Shizofrenoj politici politicara iz Beograda nikad kraja. Naucili da zive kao paraziti na tudj racun i tesko ih je od toga odvici. Jos jedino ostaje da posalju tenkove na Kosovo da bi opljackali ono sto nisu uspeli 1999 god u Milosevicevom "ratu za mir".

  2. Donald, ne laprdaj. "Golobradi" ambasador?! Možda bi bio poželjniji sa džihad ili sijedom bradom?! Ti možeš na ovom mjestu da bljuvačiš, a drugima uskraćuješ sva prava. Albanska mantra koja vam je dozvoljena, ali će doći vrijeme da se i vi izmjerite koliko ste dugi, a ne koliko bi željeli.

  3. @Donald-Potpuno se slazem sa vasim komentarom.Mogu samo da dodam,da se drzava Srbija "hvata"za zakon iz ““91g.koji je donela skupstina Srbije.Ista ta skupstina je ukinula AP Vojvodinu i Kosovo.donela novi ustav Srbije(““90-te) i time srusila SFRJ u krvi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.