Đurić: Za nas Zakon o Trepči ne važi

Ostavite komentar


  1. Ambasador Srbije na Kosovu golobradi M.Djuric slabo poznaje situaciju na Balkanu i Evropi. Sve sto se nalazi u samostalnoj drzavi Kosovu pripada njima
    i ostaje tamo. Da li se "zakon o Trepci" dopada M.Djuricu i njegovim shefovima,Vucicu i Nikolicu uopste nije bitno za vladu susedne drzave Kosova.
    To je isto kao kada bi "vlada u Beogradu" donela neki zakon koji se ne bi svideo susednoj Madzarskoj..
    Shizofrenoj politici politicara iz Beograda nikad kraja. Naucili da zive kao paraziti na tudj racun i tesko ih je od toga odvici. Jos jedino ostaje da posalju tenkove na Kosovo da bi opljackali ono sto nisu uspeli 1999 god u Milosevicevom "ratu za mir".

  2. Donald, ne laprdaj. "Golobradi" ambasador?! Možda bi bio poželjniji sa džihad ili sijedom bradom?! Ti možeš na ovom mjestu da bljuvačiš, a drugima uskraćuješ sva prava. Albanska mantra koja vam je dozvoljena, ali će doći vrijeme da se i vi izmjerite koliko ste dugi, a ne koliko bi željeli.

  3. @Donald-Potpuno se slazem sa vasim komentarom.Mogu samo da dodam,da se drzava Srbija "hvata"za zakon iz ““91g.koji je donela skupstina Srbije.Ista ta skupstina je ukinula AP Vojvodinu i Kosovo.donela novi ustav Srbije(““90-te) i time srusila SFRJ u krvi.

  4. "Ako smo se na početku dijaloga dogovorili da će sve važne teme Beograda i Prištine da se rešavaju za stolom"
    A i to smo jedva izboksovali Vučićevom zaslugom.

  5. Važno je da Srbija zauzme jedinstven stav na ovaj sraman pokušaj preuzimanja naše imovine od strane kosovskih vlasti i ja očekujem da se upotrebe sva pravna i politička sredstva da se taj sramni čin spreči.

  6. Kao što nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova, tako je za nas i ovaj zakon ništavan, jer ga je donela vlast koja za nas i ne postoji u pravom smislu, već samo formalno i po njihovoj zamisli.

  7. Trepča je važna za Srbiju, na njoj se delimično zasniva i naše pravo da tvrdimo da je KIM deo Srbije, A o značaju Trepče za srpski narod koji živi na severu KiM i da ne gvorim.

  8. Jedno je sigurno a to je da Priština nema zdravog razuma. Oko toga se, nadam se svi slažemo!

  9. Za ni jednog normalnog Srbina zakon je neprihvatljiv osim za opoziciju .Oni jos nisu osudili zakon iz Pristine.

  10. Pošto smo svi čuli ovih dana ko su stvarni vlasnici Trepče ne znam kako bi i mogli poštovati protiv pravni dekret o otimanju nečije imovine.Arbitraža je jedino rešenje …

  11. "Skupština Kosova usvojila je bez glasova poslanika Srpske liste, zakon kojim je Rudarsko-metalurški kompleks "Trepča" stavljen pod kontrolu Prištine."
    a da su glasali, rezultat bi bio…?
    zar ovi ljudi nemaju pametnijeg posla?
    zar im za ovo dajete onolike plate?
    phu,sto nisam srbin ,sad bih se angazovao politicki – a ne da rmbam ko konj ceo mesec za platu.

  12. Zakon o Trepči je nevažeći, s kojim pravom su oni mogli da ga donesu? Trepča je u vlasništvu Srbije i tako će ostati, i nikad nećemo prihvatiti taj tzv. Zakon koji su doneli.

  13. Srbija nikada neće prihvatiti da nam na ovako nezakonit način otmu Trepču. Pri tom Priština je prekršila sporazum, a to je nedopustivo. Zato ćemo se boriti za ono što je naše i nećemo dozvoliti da nam neko dira našu imovinu kad god poželi.

  14. Vlada je odlukom da stavi van snage zakon koji je donela kvaziskupština Kosova pokazala da brine o Srbima na Kosovu.

  15. Mislim da je velika sramota sto opozicija nije osudila ovo otimanje Trepce. Cast izuzecima.

  16. Mislim da je Djuric u pravu kada kaze da nije dobro sto opozicija nije jedinstvena u osudi ovog razbojnistva.

  17. Ne shvatam pojedince koji pisu komentare u kojima podrzavaju ovo sto rade pristinske vlasti u vezi Trepce. Sramota.

  18. Kosovske vlasti su pokusale tim zakonom da nam oduzmu imovinu ali nece uspeti u toj nameri.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.