Đurić: Zadovoljiti i srpske i albanske interese 1Marko Đurić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Srija, ako treba, napraviti sporazum sa Albancima, ali on mora da zadovoljava i srpske i albanske interese.

Treba da nađemo nešto čime ćemo biti podjednako zadovoljni ili nezadovoljni, a ne da nešto lomimo preko kolena, rekao je Đurić gostujući na Televiziji Pink.

On je istakao da je Srbija do sada uspela da zaštiti svoje građane na Kosovu i Metohiji.

Predstoji nam ozbiljan rad, jer guranjem problema pod tepih ne postižemo ništa. Naša obaveza je da vodimo brigu i borimo se za interese svih Srba na Kosovu i Metohiji, rekao je Đurić.

On je istakao važnost unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji i ocenio da protivnici te ideje nemaju nikakav argument i jedini im je cilj napad i omalovažavanje uspeha koji je postignut.

Srbiji ne odgovara da stalno bude u defanzivi, već je bitno da pozicija bude aktivna, da izlazimo sa našim predlozima za uređenje odnosa, bez odricanja od državnih i nacionalnih interesa, kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, cil je da se kroz razgovor osnaži kapacitet Srbije za rešavanje problema koji je vrlo složen.

Govoreći o ratnim zločinima, on je rekao da oni neće zastareti i da će odgovorni za nih kad-tad pasti u ruke srpskog pravosuđa, jer je Beograd sačuvao dokaze. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari