Dodik: Deklaracija neće biti puko slovo na papiru

Ostavite komentar


  1. Ma šta više izmišljate i mažete narodu oči? Kako je moguće da ja sada na granici Rača čekam preko 2 sata? Samo mažete narodu oči i ništa više, iz istog kazana služite priču narodu blesavo…
    Rešite nešto konkretno a ne samo trivijalnosti, narod ne živi od ćirilice…

  2. Sav haos u Jugoslaviji devedesetih je poceo zbog granica koje je htela da menja Srbija. I tada su se pricale druge price. Da je neko mislio na Srbe koji ce ostati van novih granica ("to su Tudjmanovi Srbi") sve bi bilo drugacije. Izneverio ih Treci svetski rat i novi SSSR koji su izostali. Evo opet porasle nade. Kamo srece da smo mi, Srbi iz Bosne, kao i Srbi iz Hrvatske i sa Kosova slusali sebe i gledali svoja posla. I za druge isto vazi. Svaki narod pljackaju domace patriote. Ne pljackaju Srbiju danas, i ranije, ustase i Hrvatsku cetnici. I kamo srece da smo do danas bar nesto naucili, umesto da sa nama igraju igre kako Putin tako i domace profitabilne patriote, pa da sad gledamo svoja posla. Nakon svih ovih godina vidi se da tu gde smo uopste nismo slucajno. Sto kaze tacno Dodik – radilo se i radi se na nasem padu "dugorocno i sistematski". Sacuvace se na kraju od raje samo onaj Srbin koji je pobegao od tog "nacionalnog bica". Nacionalni korpus sve manji a patriotama stomaci sve veci.

  3. Uspešnost brige o naciji najbolje se vidi u prosveti, pa tako u Srpskoj imamo da će ove godine biti upisano manje od 10.000 đaka, neke škole će "zbog ušteda, ali i dobrobiti učenika" biti ugašene, a ministar je sebi, kome bi drugo, od para poreskih obveznika, od čijih bi drugo, kupio A6 tiptronik sa sportskim sedištima, šta bi drugo, od bliskog Dodikovog prijatelja, a od koga bi drugo.
    P. S. Pročitajte Dežulovićev "Kraj Republike Srpske".

  4. U pravu je g Dodik, Deklaracija neće biti ništa novo ako se uzme u obzir Načertanije, Memorandum i ostala pisanija o zaštiti srpskog naroda. U stvar nova je samo sintagma o zaštiti kulture, sve ostalo je dobro poznata i razrađena naracija koja se neslavno završavala, nažalost. E sad, ako Deklaracija kao takva može svojim diskurzivnim dejstvom da proizvede efekat zaštite i samozaštite naroda i kulture, bez uplitanja nekih drugih "aktivnijih činilaca samozaštite" onda dobro – treba pozdraviti tu mirotvornu inicijativu.

  5. Jel, bre, Mile, a sočim ćemo da potkrepimo Deklaraciju? Oklagijama!? Jašta, uvezenim direkt iz Ruske Federacije…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.