Dodik: Republika Srpska država Srba

Ostavite komentar


  1. “Samo guska i može da umisli da je labud jer joj se ćurke dive”, tako i bosanac umislio da je srbijanac

    1. Srbin rekao da je Srbin. Ništa više i ništa manje. Ti budi šta god hoćeš, niko ti ne brani. Možeš i srbijanac ili bosanac.

      1. M. D. Srbin? De Ljupko mojne se provaljivati… Ha ha Mile Srbin… Ha ha ha… Ha ha ha.. Ha ha ha… Ha ha

        1. Možda biste trebali, više i sladje da se smejete na izjavu da je Bakir bošnjak? Meni su mnogo smešnije metamorfoze koje taj narod doživljava, tokom poslednjih stotinak godina, menjajući svoj nacionalni status, od situacije do situacije i pokušavajući da bude neko drugi, nego što mi je smešan „tvrdokorni“ Dodik. Ali, svako ima prava da se izjašnjava kako hoće pa i Milorad Dodik ili, Vi smatrate da to nije tako? Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah…

      2. Ako gradjanin Rep. Srpske ima drzavljanstvo Bosne & Hercegovine onda ne moze nikako biti Srbin. Ni pod razno. Rep. Srpska nije drzava nego deo drzave Bosna i Hercegovina. To je jednostavno gradjanin pravoslavne vere u BH.

        1. Ja se ne slažem sa takvim, veliko srbskim tumačenjem (jer će onda Srbi tražiti cijelu BiH) , i zalažem se da se Republika Srpska odvoji od Federacija Hrvata i Bošnjaka.

        2. Veoma interesantno? Kada se radi o Srbiji, ljudi su u stanju da podrže sasvim drugačiju situaciju?! I Vama je to, „prepodobna“ Mila, sasvim normalno?! Šta kažete, pa ne mogu Srbi da imaju prava kao muslimanska ili hrvatska gospoda, zar ne? Ako muslimani u Srbiji, mogu da budu Bošnjaci, ako Hrvati mogu da budu Hrvati, Bugari Bugari, itd.itd, kako to da Srbi u Republici Srpskoj ili, Bosni i Hercegovini ne mogu da budu Srbi? Bosnu i Hercegovinu čine Srbi, muslimani odnosno, sada, Bošnjaci i Hrvati. Oni koji hoće da se zovu Bosanci, Bošnjaci, Bogumili ili Eskimi mogu tako i da se izjasne. To je njihovo lično opredeljenje i nemamo ništa protiv toga ali, ne mogu oni da odredjuju i biraju Srbima nacikonalnu pripadnost?! Srbi neće da budu „Bosanci“ već ono štp jesu, isto kao Hrvati i muslimani.

    2. Bosanac je građani Bosne (bez obzira na naciju i veru),
      Hercegovac je građanin Hercegovine ,
      Srbijanac je svaki građani Srbije (uključujući i sve nacionalne manjine), Hrvaćani su svi građani Hrvatske (Hrvati, Mađari, Srbi, Italijani)

    3. Reci Srbinu da je Bosanac je isto ko i reci Hrvatu da je Francuz, ili Italijanu da je Ukrajinac. Mislim, potpuno nerazumno.

  2. Srbi imaju svoju drzavu u Srbistanu: Srbi, Hrvati, Bosnjaci imaju svoju drzavu u Bosni.
    Dodik je velikosrpski opanak!

    1. Josipe ti si primitivac i brukaš nas normalne Hrvate , koji želimo da Federacija BiH bolje funkcioniše i uđe u EU i NATO , kada se razdruži od Rep Srpske !

    2. Znam da trpite veliku duševnu bol ali, Republika Srpska je, ako ništa više, barem na nivou Hrvatske. Po svim parametrima Republika Srepska vodi samostalniju i nezavisniju politiku od Hrvatske.

  3. Svaki PRAVIČAN čovek se zalaže za RAVNOPRAVNOST,
    pa ako su pravo na SAMOOPREDELENjE imali Bošnjaci, Hrvati, Albanci , onda ga danas imaju i Srbi u Srpskoj !

    1. Ali onda nema ništa od tzv „velike“ Srbije koju su zagovarali Šešelj i Sloba i u kojoj je cijela BiH pripadala Srbima !

  4. Ravnopravnost i reciprotitet, ne moze imati pravo na otcjepljenje Republika srpska koja je nastala na zlocinima i genocidu, a uz pomoc Srbije koja je prisvojila svo oruzje bivse JNA, a sto je bilo vlasnistvo svih republika i svih naroda. Kada bi tsko moglo onda bi svi veci narodi i drzave sebi prisvajali one manje, pa makar se radilo i o istom narodu, to medjunarodno pravo ne dozvoljsva, pa prema tome nece nikada dozvoliti ni Srbima ni Republici Srpskoj. Osim toga, doslo bi i do daljnjeg cihepanja Srbije. To bi eventualno moglo, ali uz saglasnost ostsla dva naroda u BiH, a to bo znacilo da bi samo, odprilike, pola Republike srpske se moglo otcijepiti, jer treba platiti nanesene stete BiH, ili, kako je rekao Galbrajt, bivsi ambasador Amerike u Hrvatskoj, uzi pojas uz Drinu, tj.20-25% od BiH. Deytonskim sporazumom Srbija i Hrvatska su se obavezale da ce za uvijek drzati sto dalhe ruke i silu od BiH, jer su svojim potpisom priznale svoju umijesanost u ratna osvajanja i u zlocine u BiH. Dakle, nije Republika srpska potpisnik Deytona, nego Srbija i ona je obavezna. Amerika je Deyton vlasnik Deytona i to Srbija dobro zna, u protivnom desilo bi joj se jos jedno, mnogo zesce bombardovanje Amerike i NATO-a od obog 1999. Godine..

    1. Kakav komentar?! Vi ste za to da se Republika Srpska ne otcepi ne zbog vas muslimana odnosno Bošnjaka već, zato što brinete za sudbinu Srbije?! Kakav ste Vi humanista čoveče?! Da vas ne poznajem, da ne znam šta stoji iza te potuljene „dobrote“ koja je gora od svakog zla, možda bih vam i poverovao. Ako Republika Srpska počiva na genocidu /sada je jasno zašto postoje toliko priča o Srebrenici i toliko upiranja da se dokaže da postoji i opštinski genocid/, šta je tek Muslimansko-hrvatska federacija? Na čemu vi počivatre?! Na terorisanju pravislavnog življa i njihovog vekovnog klanja, koje ste činili kao turski poidrepaši i ketmani, prilagodjavajući se svim silnicima ove planete. Nema više Galbrajta gospodine a nema više ni „besplatnog“ klanja Srba. Kako svi narodi imaju pravo na samoopredeljenje do otcepljenja, tako će to važiti i za Srbe, makar Vi „pukli“ od muke i besa.

    2. Alija, ti svojim negativnim stavovima prizivaš novog Šešelja i „veliku“ Srbiju, koja bi uključila cijelu BiH, Crnu goru,..

  5. Kome Dodik istu mantru stalno podastire,i neprekidno kao onaj sto je smatrao da Kartaginu treba razoriti. „U ostalom“…Ima li Dodik ista drugo o bilo cemu da kaze? Republika Srpska, pa Republika Srpska, zar nema nijednog problema osim potrebe za samostalnoscu, svi problemi su rijeseni.za vrijeme Nj.V. Kad bi Savjet bezbjednosti, sad, kojim slucajem ponudio Dodiku R S kao drzavu, on bi to glat..odbio jer bi znao koliko bi to kostalo i kolika je odgovornost i na koga onda prebacivati krivicu. Granica ko kineska a milon stanovnika, i kad bi sve spojio autostradama opet ti treba dan da iz Novigrada stignes u Trebinje. To sto prica je nemoguce bar za sada. i on zna da je nemoguce nego eto malo cucle varalice nije na odmet. Milorade kuca gori a ti se cesljas. Budi siguran, narod tvoju mantru cita nepogresivo, samo je jos uvek uplasen i ne reaguje. Okovi straha ipak pucaju to valjda vidis svaki dan kao na dlanu, ma kako bili dobro napravljeni. Povuci se malo nemoj stalno i svaki dan na naslovnu stranu.

  6. Dobro se sećamo Radovana Karadžića i iste retorike pod uticajem Miloševića. Njihovo srbovanje nas je nekoliko puta uvuklo u ratove u kojima smo prepolovljeni kao narod i uništeni. Priča se nastavlja…

  7. Milorade, ti si pravi srbin i ne mogu da ti kazem kolio te OBOZAVAM!!!!!! Sta god da kazem, sve se svodi na isto OBOZAVAM TE!!!!!!!!!!!!!

  8. Republika Srpska NIJE država već samo jedan od entiteta u državi Bosna i Hercegovina. A to „što je babi milo to joj se i snilo“ je pravi odgovor na izjavu dotičnog. Da u entitetu Republika Srpska postoji samo po 1 (jedan) građanin druge nacionalnosti/narodnosti ili pripadnik manjinske grupe, a ima ih mnogo više od jednog, Republika Srpska NE MOŽE biti enititet samo jednog naroda, srpskog.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.