Dodik sutra na sednici Predsedništva BiH, glasaće protiv odluka 1Predsedništvo Bosne i Hercegovine Foto: Bojan Cvejić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz Republike Srpske (RS) Milorad Dodik prisustvovaće redovnoj sjednici ovog tijela koja je zakazana za utorak, 31. avgust, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Radovan Kovačević savetnik za unutrašnju politiku u Dodikovom kabinetu.

„Predsjednik će prisustvovati sednici, ali će glasati onako kako je najavio medijima pre posete turskog predsednika i poštovaće odluke Narodne Skupštine RS (NSRS)“, kratko je kazao Kovačević.

Političari iz entiteta Republika Srpska ne učestvuju u radu državnih institucija od kraja jula, nakon što je bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Da će prekinuti bojkot, Dodik je najavio novinarima u Banjaluci 24. avgusta, kada je potvrdio i dolazak na sastanak sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom (Recep Tayyip Erdogan), koji je u poseti BiH boravio 27. avgusta.

„Moram ići kao izabrani predstavnik naroda. Ići ću i na redovne sednice, ali samo kako bih mogao glasati protiv svih odluka“, izjavio je tada Dodik novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari