DPK krivi Bisljimija za koškanja u skupštini Kosova 1Foto: Twitter (profil @MiroslavLajcak)

Demokratska partija Kosova (DPK) je ocenila da je za današnje „koškanje“ u Skupštini Kosova odgovoran zamenik premijera Besnik Bisljimi. Ta opozicona stranka je u saopštenju navela i da je Bisljimi „izazvao opoziciju uklanjanjem fotografije koju su poslanici postavili na govornici“.

„Kao da je uvreda koju su naneli državi Kosovo, veteranima OVK, albanskim političkim akterima, narodu Kosova, pred „Radoičićevim slugama (potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić)“ danas, u Skupštini Kosova…Bisljimi umesto da se stidi i da objasni prisluškivanje, izazvao je opoziciju“, piše u saopštenju.

DPK je navela i da je Bisljimi „prvi udario poslanika Mergima Luštakua tvrdim alatima, flašom“, te je kritikovala i predsednika parlamenta Glauka Konjufcu, jer je pozvao policiju da interveniše.

„U trenutku kada je predsednik Skupštine morao da reaguje i ne dozvoli da se to desi, pozvao je Kosovsku policiju da interveniše i uhapsi poslanike opozicije“, navela je DPK.

Dodala je da policija nije ulazila u parlament „ni u najmračnijem trenutku u istoriji Skupštine Kosova“, kada je, kako su podsetili, Pokret Samoopredeljenje bacao suzavac i ugrožavao živote poslanika.

https://www.danas.rs/vesti/politika/tuca-poslanika-u-skupstini-kosova-kurtija-polili-vodom/

DPK je ocenila i da se „jasno vidi“ da Vlada i premijer Kosova pokušavaju da sakriju koordinaciju i saradnju sa Radoičićem.

Dodala je da se pri tome koristi svim sredstvima, pa i nasiljem, protiv poslanika opozicije, te ocenila da aktuleni parlament i Vlada Kosova „više nemaju nikakvo značenje niti kredibilitet“.

„Vlada koja sarađuje sa srpskim kriminalcima, na štetu interesa države i građana Kosova, trebalo bi da ide kući sat ranije“, kaže se u saopštenju.

Ocenili su da su Kosovu potrebni novi izbori, na kojima će građani izabrati kredibilnu vladu koja će vratiti zemlju na pravi put ka evroatlantskim integracijama.

https://www.danas.rs/vesti/politika/sta-je-kurti-govorio-neposredno-pred-tucu-i-polivanje-vodom/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari