Dragan Đilas: Evropski zvaničnici uvek odgovore na naše dopise

Predsednik Stranke slobode i pravde pisao institucijama u Briselu u vezi sa vakcinacijom protiv korone u našoj državi

Ostavite komentar


    1. Ja ću na moju žalost morati da se pretplatim na informer, s obzirom da su SNSovci najverniji čitaoci danas.

      1. Па јел’ „Информер“ интервјуисао директора „Фајзера“?

    2. Zbog božićnih praznika, nadležni portparoli Evropske komisije nisu juče bili dostupni za komentar o najnovijem pismu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa zvaničnicima Evropske unije.

    1. Opozicija u Srbiji nije se na adekvatan način ukljulila u nabavku vakcine. Nama je to životni priorotet. Opet kasne!

      1. Kakve opozicija ima veze sa vakcinama? Kako da ih nabave, da odu na pijac i kazu dajte nam 200 vakcina. Uostalom, i SNS nabavlja vakcine od nasih para, nisu izvukli iz svojih dzepova sigurno.

    2. Pa ne mogu. Odgovora nema. Nema ga jer su pismo poslali u vreme kada su znali da odgovor dobiti neće…

  1. Veliko hvala prijateljima iz UAE,jer iako je država izdvojila ogromne iznose i opremila i izgradila bolnice svaka pomoć je i više nego dobrodošla,pogotovo u ovoj krizi

  2. CEGA SE PAMETAN STIDI OVAJ JAVNO RADI PROTIV SVOJE DRZAVE ON MISLI DA GA POLITIKA SPASAVA ZA LOPOVIJU EU JE DAO SIGNAL DA SE DOTICNI PROCESUIRA U EU OM BI ROBIJAO 20 I SVE BI MU UZELI JEDAN GRASER JE DOBIJO 10 GODINA ZA MNOGO TANJE DELO

    1. Ma, samo pokusava da se okiti tudjim perjem, da sebi na znacaju i tako pokupi po koji jeftin poloticki poen. Blamira se samo…

  3. Evropa je uvek u potrazi za boljim saradnicima, koji će brže bolje i efikasnije da rasprodaju teritorije privredu i poljoprivredno zemljište u Stradiji. Vučić je zamenio „spore“ Koštunicu Tadića, Đilas je bio „zauzet“ pošteno zarađujući kao gradonačelnik Beograda, dok je drugi „kandidat“ Jeremić bio zauzet lobiranjem za genseka UN posle predsednikovanja skupštinom, pa nisu odradili tehnički deo uslova kapitulacije 1999. Jeremić i Đilas ostavši bez „sporednih poslova“ sada su u potpunosti spremni da se posvete bržoj i efikasnijoj „saradnji“ sa nemačkom „evropskom unijom“ ako Vučić počne zbog unutrašnjo političkih poena da „zateže“ što bi značilo da bi se pridružio Tačiju u Hagu.
    Zato „evropa“ i „odgovara“ i Đilasu i Jeremiću kao potencijalnim boljim saradnicima od Vučića i Dačića koji je bezobrano lobirao da zemlje koje su priznale „državu kosovo“ otkažu priznanje.

    1. Lepo bi bilo kad bi znao šta je to „kapitulacija“. Sva srpska vojska se povukla preko Albanije, ni jedan vojnik nije ostao u Srbiji, da li je i to bila kapitulacija? Da smo kapitulirali ’99. sad bi ti NATO tenkovi špartali razrušenim gradovima. Nauči, kad vojska kapitulira, predaje svo naoružanje, a svaki stoti vojnik može da ima pušku, a koliko se ja sećam, naša vojska se povukla sa svim naoružanjem, druga je stvar što je NATO izigrao rezoluciju 1244. A onda, što NATO nije uspeo ’99. vi ste od 2000. počeli sa uništavanjem vojske. Sreća, pa vam vidosmo ledja 2012.

    2. te koje si pomenuo jesu bili spori sto se tice rasprodaje Srbije EU, al su bili prilicno vesti i brzi kada je Srbiju trebalo rasprodavati Rusima i Kinezima.
      Kako na kraju od tolike rasprodaje EU, postadosmo ovolika ruska i kineska gubernija?

    1. Nema ništa od promena u Srbiji kad vidim ovog čoveka da je nekakva glavna opozicija.Samo ne znam zašto ga toliko forsirate pored Zelenovića,DS-a ,Građanskih opcija itd

        1. Ko se nakrao pare od drzave ustvari od naroda taj ima i televiziju i stampu i moze da pise i daje izjave sta zeli ,on je i vlasnik i urednik svih politickih komentara i emisija

  4. Kasno je da molite za „svoj“ narod. Dok ste bili na vlasti niste imali milosti. Zato i jeste – tu gde jeste. Ulicni zvanicnik koji se uziveo u ulogu da je drzavni. Samo, nikada vise. Mozete da pisete i Svetom Petru i da vam on odgovori ali na vlast zaboravite.

  5. Ko zna šta ste vi njima obecali i oni vama ali o tome cutite
    Mislite mnogo nas Obozavaju pa odgovaraju na svaki vaš Dopis

    1. Sta li EU misli o politicaru koji se stalno u dopisima tuzaka na svoju drzavu, ne retko je neistinito predstavljajuci u najgorem svetlu.
      Niko ne voli takve ljude!

    1. Nemate pojma, Ljubisa. Zasto komentarisete? Bolje ne komentarisite. Nikad vise, ni o cemu. (Ovo su, znate i sami, vase reci, meni upucene.)

      1. Poštovana Vesna, ja nikada ne komentarišem na uvredljiv, ponižavajući, omaložavajući, ili bilo koji drugi način, komentare žena. Možda kažem svoje mišljenje koje se nekome ne dopada, ali uvrede i ostalo, ne. Da li sam ja jedini Ljubiša u Srbiji, ili ovde? Verovatno nisam. Zato, Vesna, sigurno znam, da to što si napisala nisu moje reči.

  6. Znači i ovi se svrstavaju na stranu vakcine. I posle pričajte da ste nešto bolji od aktuelne vlasti. Teško narodu ako se ne urazumi i odbaci lažne vođe i dušebrižnike

  7. Au, kakvi komentari! Sa ovakvima nikada necemo u civilizovanu Evropu! Pa kod nas ni posta vise vec mesecima ne funkcionise pa i da hoce nase javne sluzbe da odgovore ne mogu a nece to je sigurno jer su arogantne i zaboravljaju od koga primaju mesecne plate u vecem iznosu od privatne privrede. Vucic se zali na EU nama a Brnabic vec prva primila vakcinu! Ko je ovde pri sebi, neka se dogovore. Ako ovako nastave/imo lose nam se pise!

    1. Kakva navala sns botina! Sta li im je vucic natrpao u sendvice i koliko „crvenih“ iz budzeta da sipaju budalastine.

      1. Potpuno si u pravu. Oduzimaju I ovo malo prostora za normalnost. Sto rece jedan ranije, prelazimo na Informer jer ovi komentar su gori.

  8. Dragan Đilas dete petooktobarskih promena uz danas vlast i ostalu bagru koja vedri i oblači Srbijom vrlo lepo služi okupatorima po sistemu kurte i murte ili informera i Danasa,zastupnika krupnog kapitala,kaste i okupatora Joška je 1945 znao šta da radi sa takvim ljudima,pomogao im da uvide svoje greške. Dok rulja živi od minimalca radeći ko rob gore navedena gasta živi ko u raju.

  9. A sto bi odgovarali na pokusaj vase podvale, da stvar predstavite kao da ce nas da vakcinisu nekim vakcinama manjeg kvaliteta?
    Eno vam Rusije, pa nek vam oni daju vakcine. Sve vreme vucete na tu stranu, a onda kmecite kako EU treba da se solidarise sa nama.

  10. Ako vam neko nešto prodaje onda je to trgovina, a ne solidarnost. Tako da ipak nema „evropske solidarnosti“.
    Sa druge strane (ako je informacija tačna) Ruska federacija nam poklanja, da kažemo licencu i tehnologiju za proizvodnju vakcine.
    E sada neka svako „izvuče“ svoj zaključak.

    1. Neće ga EU vraćati na vlast, već gradjani, a njihovu podršku nema, tako da od te priče nema ništa.

  11. Odgovore jer imate slicne interese,protiv napretka Srbije i naroda. Djilas bezuspesno pokusava da uzdrma javnost kukanjavom i laznim navodima.

  12. Ja ne razumem. Umesto da se bori za svoj narod, čovek rešio da se kompromituje raznim objavama. Da je hteo nešto do sad bi već uradio.

  13. Ma idi čoveče, niti manje podrške naroda, niti većeg smaranja sa TV, kao da je jedini opozicionar u Srbiji.

  14. Do sada je dostavljeno oko 5.000 doza vakcina a najavljeno je da će najpre biti vakcinisani korisnici gerontoloških centara.

  15. zvaničnika kao primer javnosti. Vakcine imunizuju u dve doze, a namenjene su ljudima u staračkim domovima koji su najrizičnija grupa u korona pandemiji.

  16. Ко је овде луд? Одакле су стигле вакцине са којима је започет процес имунизације у Србији?

  17. Čega se pametan stidi time se budala ponosi. Stara srbska izreka, neznam šta je vajni lider htio u delu pisma u kome je Vučić na početku pandemije izneo primedbe ne evropsku solidarnost, dali ga hvali ili kudi.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.